Egy Yeezy-cipő.

Több mint 80 millió forint értékű lopott luxuscipőre bukkantak Amerikában

Az emberek lassan bármire hajlandóak azért, hogy beszerezhessenek egy pár Yeezyt.


A portlandi rendőrség letartóztatott egy férfit, aki szerintük vasárnap ellopott egy teherautót, amelynek hátuljában több mint 1000 pár Kanye West által tervezett Yeezy-cipő is volt.

A lábbeliket tartalmazó teherautót szombat éjjel lopták el, a tisztviselők tweetje szerint másnap bukkantak rá a rendőrök. A jármű megtalálása után a hatóságok letartóztatták a 26 éves Rupert Crosse-t, és lopás és lopott jármű birtoklása miatt vádat emeltek ellene.

A teherautó hátsó részében a rendőrök 1100 doboz Yeezy márkájú tornacipőt találtak, amelyek becslések szerint összesen 250 000 dollárt (85 millió forint) érnek. Ez azt jelentené, hogy egy-egy pár átlagos értéke körülbelül 227 dollár (77 500 forint).

A Yeezy, az Adidas almárkája, amely Kanye West által tervezett cipőket, ruhákat és kiegészítőket gyárt, amelyeket általában 200 és 500 dollár (68 000 és 170 000 forint) közötti áron értékesít. A tornacipők eladásai 2020-ban elérték az 1,7 milliárd dollárt (580 milliárd forint), ami a Bloomberg Businessweek szerint Westnek körülbelül 190 millió dolláros (65 milliárd forint) jogdíjat jelentett. A márka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a világhírű rapperből milliárdos lett.

A 250 000 dolláros becslés pontos lehet, de ez is alacsony, ha figyelembe vesszük a Yeezyk élénk használtpiacát. A márka cipői részben azért keltenek ekkora érdeklődést, mert korlátozott mennyiségben gyártják őket.

A legkeresettebb modellek némelyike, mint például a Boost 350 Pirate Black vagy a Combat Boot Season 4 Sand, rendszeresen a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár négy-ötszöröséért kel el az olyan online utcai ruházati piactereken, mint a StockX vagy a Grailed. Még a kevésbé drága darabok, például a papucsok is a kiskereskedelmi árnál lényegesen drágábban kelhetnek el.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk