tiger woods

Tiger Woods olyan csoporthoz csatlakozott, amiben rajta kívül csak ketten vannak

Tiger Woods is csatlakozik Michael Jordanhez és LeBron Jameshez, ugyanis a világon ők voltak eddig ketten milliárdos sportolók. Akárcsak a két NBA-nagyágyú, Woods 10 számjegyű vagyonának nagy része a reklámokból és a pályán kívüli üzletekből származik.


Tiger Woods nettó vagyonát a Forbes szerint több mint 1 milliárd dollárra becsülik, amivel Michael Jordan és LeBron James elit társaságába került, akik éppen a múlt héten érték el a milliárdos státuszt.

Woods vagyonának azonban kevesebb mint 10 százaléka származik a golfnyeredményeiből. Karrierje során elért óriási bevételeinek nagy része a számos támogatói szerződéséből folyt be, amelyeket olyan cégekkel kötött, mint a Gatorade, a Rolex és a Nike, amik közül az utóbbi továbbra is a legnagyobb támogatója.

A megfelelő korban, a megfelelő sportágban találta el a megfelelő időpontot, mivel egy olyan sportoló volt, aki sokszínű háttérrel rendelkezett és megközelíthetővé vált. A márkák szeretik tudni, hogy olyasvalakit kapnak, akit nemcsak az elfogult golfrajongók, hanem az alkalmi szurkolók is elfogadnak

– mondta Joe Favorito, sportüzleti tanácsadó a Forbesnak.

Woods számos sporttal kapcsolatos üzleti vállalkozásban is részt vesz, ami szintén hozzájárul nettó vagyonának növeléséhez. Kapcsolatban áll a TGR Design golftervező vállalkozással, a TGR Live rendezvénygyártó céggel és a The Woods étteremmel. Több más vállalkozásban is részesedése van, köztük egy golftechnológiai oktatóeszközben.

A golfozó és társai rendkívül ügyesek voltak a saját vállalkozásuk létrehozásában, olyannyira, hogy előttük erre nem igazán volt példa

– mondta Leigh Steinberg, a legendás sportügynök a Forbesnak.

(RobbReport)

A figyelmetekbe ajánljuk