More at instagram.com/milancsizmadia

Elon Musk a Teslák szállításának lassítására kéri dolgozóit

Mint egy kiszivárgott e-mailből kiderült, szerinte túlságosan kapkodnak a negyedévek végén, helyette egy stabilabb szállítási terv kéne.


Elon Musk egy e-mailben minden Tesla alkalmazottnak azt üzente, hogy ne rohanjanak, mint az őrültek a megrendelt autók leszállításával, rámutatva, hogy bár a vállalat nagy erőfeszítéseket tesz, a rohanás és a rengeteg pénz elköltése valójában nem eredményez több kiszállított autót. Musk ehelyett arra kérte a dolgozókat, hogy a szállítási költségek minimalizálására összpontosítsanak.

Szerinte túl sok pénz megy a folyamat gyorsítására, például alvállalkozókra, csak azért, hogy év vége előtt minél többet leszállítsanak. Mint mondta, rendszerint az van, hogy a negyedévek végén kapkodnak, hogy maximalizálják a kiszállításokat, de aztán a következő negyedév első néhány hetében masszív visszaesés van. Mint írja, nem eredményez extra autókat.

A Teslának Európában és Texasban még nem sikerült nagy volumenű autógyártást elérni. Sok autót például hajókon szállítanak Európába Kínából, ahol van egy óriásgyáruk. Az Egyesült Államokban eközben teherautókon és vonatokon szállítják az új autókat Kaliforniából a keleti partra. Mindkét esetben ezek az autók a negyedév végén érkeznek.

Musk hangsúlyozta, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy lassítsanak a tempón a szállítások egyenletesebb és hatékonyabb ütemének elérésére összpontosítsanak. Egyáltalán nem hülyeség ez, de.a Tesla vásárlói, akik a következő hetekben várják a szállításokat, nem biztos, hogy túlságosan örülnek neki. Sok Tesla-vásárló már hónapok óta várja az új autóját, és újra és újra változnak a várható szállítási dátumok.

(Forrás: Gizmodo)

A figyelmetekbe ajánljuk