5 tipp, amivel sokkal könnyebben spórolhatsz

5 tipp, amivel sokkal könnyebben spórolhatsz

Öt egyszerű tipp, amely segít abban, hogy átvedd az irányítást a személyes pénzügyeid felett!


Edukáld magad!

El kell kezdened tanulni a személyes pénzügyekről, hiszen nem árt több ismeretet szerezni a témával kapcsolatban, ez a legjobb módja annak, hogy tudatosságot teremts a pénz helyes kezeléséhez.

Költségvetés készítés

Készíts költségvetési tervet a pénzügyeidről, ez segít nyomon követni a havi bevételt és kiadásaidat. Győződj meg róla, hogy nem költesz többet, mint amennyit keresel, és hogy tudsz megtakarítani.

Hétközben vásárlás

A nagybevásárlás hétközben nem csak komfortosabb élményt nyújt, –hiszen nincs annyi ember – de segíthet pénzt is megtakarítani. Az élelmiszerboltok általában jobb ajánlatokat és kedvezményeket kínálnak a hétköznapokon, mivel felkészülnek a termékek átállítására a hétvégi rohamra.

Online vásárlás

Bár az online élelmiszer vásárlás további kiadásokkal jár –például kiszállítási díjjal és bizonyos tételek esetleges felárával –, mégis ezzel a vásárlási módszerrel némi pénzt lehet megtakarítani. Ez pedig azért van, mert sokkal könnyebb betartani a listát, ha online vásárolsz, s mert kevésbé érnek impulzusok, mint mondjuk egy üzletben sétálgatva.

 Hasonlítsd össze az árakat!

Ha többfajta élelmiszerbolt közelében laksz, fontold meg, hogy melyikben érdemes vásárolni! Hasonlítsd össze az árakat, ezáltal pedig megtudhatod, hogy melyik üzletben vannak olcsóbban a szükséges termékek. Ha nem túl nagy fáradság, a megtakarítás optimalizálása érdekében lehet érdemes két boltban is bevásárolni.

A figyelmetekbe ajánljuk