Kevés a csirkehús, rosszul teljesítenek a kakasok

Rosszul teljesítenek a kakasok, ők a felelősek a csirkehúshiányért

Hiába uralják a baromfiudvart, ha közben nincs kedvük a tyúkokhoz.


Baromfihiánnyal küzd a világ második legnagyobb húsfeldolgozó cége, melynek meglepő oka, hogy rosszul teljesítenek a kakasok. Ha ez nem lenne önmagában elég, még a csirkehúsos szendvicsek kereslete is megnőtt a piacon, amely hatványozottabbá teszi a problémát – írja a Haszon magazin.

A Tyson Foodsnál nemrégiben lecserélték a cég kakasállományát, melyről a húsfeldolgozó vezetője, Donnie King számolt be. King szerint a drasztikus lépésre azért volt szükség, mert a kiszemelt faj utódai jobb minőségű húst produkáltak, arra azonban senki nem számított a baromfiudvar uralkodói nem kapnak kedvet a csirkékhez.

Az új állomány kevesebb tojást és alacsonyabb keltetési arányt eredményezett.

A Tyson Foodsnál visszatérnek az eredeti kakasfajhoz, a vállalat arra vonatkozóan, hogy az alul teljesítő tarajosokkal mi lesz, nem közölt információkat – bár egy húsfeldolgozónál nyilván lehet sejteni a sorsukat.

Tovább nehezíti a húsipar életét, hogy a koronavírus-világjárvány alatt megnőtt a csirkés szendvicsek utáni kereslet. A KFC arról számolt be, hogy hogy az újonnan bevezetett csirkés szendvicse kétszer annyi eladást produkált, mint bármely korábbi újítása.

Ezen felbuzdulva a McDonald's, a Popeye's és a Chick-fil-A is bővítette a kínálatát, nem mással, mint csirkés szendvicsekkel. Lassan akkora az igény a baromfi termékekre, amit a Tyson Foods nem tud kiszolgálni.

A figyelmetekbe ajánljuk