A Nimo Planet Nimo nevű okosszemüvege.

Ez lenne a jövő? 6 képernyőn dolgozhatunk egyszerre ezzel az okosszemüveggel

Az indiai székhelyű technológiai cég, a Nimo Planet nemrég mutatott be egy futurisztikus új okosszemüveget, amely lényegében egy mini PC a fejedben, és arra tervezték, hogy gyakorlatilag bárhonnan dolgozhass.A Nimo névre keresztelt új szemüveg a Qualcomm Snapdragon XR1 processzorával működik, és mindkét lencse szélén kettős 720p-s kijelzőt tartalmaz, amely egy 50 hüvelykes számítógép képernyő virtuális megfelelőjét hozza létre. Nincsenek kamerák, hangszórók vagy díszes kiterjesztett valóság-mechanika, mivel a vállalat inkább egy olyan újgenerációs munkaterület létrehozására összpontosít, amelyet az alkalmazottak útközben is elérhetnek.

A szemüveg több ezer, Android és webes operációs rendszerekhez tervezett termelékenységi alkalmazást támogat. A szemüveg viselője ráadásul egy jobb klikkeléssel vagy a fej elfordításával akár hat különböző képernyő, alkalmazás vagy widget között is képes lesz tetszés szerint váltani. Gyorsan megnézheted például a naptárát, majd visszatérhetsz a főképernyőhöz, hogy befejezz egy PowerPointot.

A szemüveg Bluetooth-csatlakozásra is képes, ami azt jelenti, hogy billentyűzetet vagy egeret is párosíthatsz hozzá, hogy még tovább növeld a hatékonyságodat. A szemüveg csatlakoztatható WiFi-hez vagy mobil hotspothoz is, hogy adatokat fogadhasson és küldhessen.

Ami a töltöttséget illeti, egy Nimos-szemüveg körülbelül két és fél órán át képes működni egyhuzamban egyetlen feltöltéssel. A hordozó táskája beépített akkumulátorral ellátott töltőállomásként is funkcionál, és nem sokban különbözik a vezeték nélküli fülhallgatók tokjától.

Ahogy az várható volt, ezek nem a legstílusosabb keretek. A béta verzió meglehetősen vaskos szárakkal rendelkezik, és a súlya 120 gramm körül mozog, bár a végleges termék várhatóan 90 gramm körül lesz.

A szemüveg állítható zsanérokkal is rendelkezik, hogy a különböző fejméretekhez igazodjon.

A Nimo 2023 első felében lesz elérhető India és az Egyesült Államok egyes városaiban. A szemüveg 799 dollárba (270 ezer forint) fog kerülni.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk