Justin Bieber

A világ legnagyobb sztárjai a bíróság előtt felelhetnek – ez áll a háttérben

Egy csoportos perben azt állítják, hogy a Yuga Labs – a drága, befolyásos Bored Ape Yacht Club NFT-kollekció mögött álló cég – összejátszott számos celebritással, hogy a digitális BAYC-eszközök értékét felfújja, és ezzel számos állami és szövetségi törvényt megszegett.


A Yuga Labs-ügy vádlottjainak listája megdöbbentően hosszú, és számos ismert nevet tartalmaz.

A szóban forgó hírességek között van a popsztár Justin Bieber; a rapper Calvin „Snoop Dogg" Broadus Jr. ; Gwyneth Paltrow; a slágergyáros Mohammad „DJ Khaled" Khaled; Madonna; a teniszcsillag Serena Williams és férje, a Reddit alapítója, Alexis Ohanian; Paris Hilton; Wardell Stephen „Steph" Curry II kosárlabdázó; Kevin Hart humorista; Alexander Pall és Andrew Taggart, a The Chainsmokers nevű elektronikus zenei duó tagjai; James „Jimmy" Fallon, a műsorvezető és még sokan mások. Az előbbi celebritások mellett olyan gazdasági társaságok, mint a Universal Television és az Adidas is megnevezésre kerültek.

Ez is érdekelhet: A kripto-rajongók már többet költenek NFT-kocsikra, mint valódi autókra

A vádak súlyosak. A kereset szerint az összejátszás a Yuga Labs és Guy Oseary, Madonna régi menedzsere és a MoonPay nevű kriptofizetési rendszer egyik korai befektetője ötlete volt.

A felperesek állítása szerint ezt a fizetési rendszert arra használták, hogy titkos gázsikat juttassanak el az A-listás hírességek számára, akik anélkül, hogy felfedték volna a Yuga Labshez fűződő pénzügyi kapcsolataikat, úgy reklámozták a BAYC eszközeit a televízióban és a közösségi médiában, mintha csak a digitális műalkotások rajongói lennének – és nem fizetett promóterek, akiknek pénzügyi érdekeik fűződnek az instabil eszközökhöz.

A Yuga, egy komoly kapcsolatokkal rendelkező hollywoodi tehetségkutató ügynök (Guy Oseary alperes) és egy fedőszervezet (MoonPay) mindannyian egy digitális eszközcsomag népszerűsítése és értékesítése céljából egyesültek. Ez az összeesküvés az ügyvezető alperesek és Oseary között, majd a hírességek promótereinek és a MoonPay alperesek segítségével végrehajtva, milliókat hozott mindannyiuknak. Eközben a befektetők elképesztő veszteségeket szenvedtek.

– áll a keresetben, amely szerint továbbá „közösen kidolgoztak egy tervet, hogy az A-listás zenészek, sportolók és hírességek ügyfeleinek és munkatársainak hatalmas hálózatát felhasználva megtévesztően népszerűsítsék és értékesítsék a Yuga pénzügyi termékeket".

A Yuga a maga részéről hevesen tagadta a vádakat azzal érvelve, hogy azokat csak kitalálták.

Véleményünk szerint ezek az állítások opportunista és parazita jellegűek. Határozottan úgy véljük, hogy alaptalanok, és várjuk, hogy ezt bebizonyítsuk

– mondta a vállalat szóvivője a Decryptnek.

Egy ilyen típusú ügy kibontakozása valószínűleg hosszú időt vesz igénybe, és azt még nem tudni, hogy a felperesek be tudják-e bizonyítani az összejátszás tényét és mértékét.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk