Egy U-Boat Worx​ tengeralattjáró.

Ez a milliárdokba kerülő sporttengeralattjáró még a palackorrú delfineknél is gyorsabb!

Az U-Boat Worx egy holland vállalat, amely a felderítésre, kutatásra, jachtokra és turisztikai célokra szánt tengeralattjárók széles választékáról ismert.


Tavaly a vállalat bejelentette a Super Sub nevű leggyorsabb és legjobban manőverezhető tengeralattjáróját. A nagyteljesítményű sportos jármű dinamikus merülési élményt nyújt, és képes megbirkózni az erős áramlatokkal.

A U-Boat Worx néhány új információt tett közzé a készülő modellről a tervezésen végrehajtott frissítésekkel kapcsolatban, amelyek azt ígérik, hogy tovább emelik a tengeralattjáró már most is lenyűgöző víz alatti teljesítményét.

A U-Boat Worx azt állítja, hogy a Super Sub a legáramlásdinamikusabb tengeralattjáró, amelyet a világ valaha látott. Az optimalizált kialakításnak köszönhetően a sportos tengeralattjáró korábban bejelentett 8 csomós végsebessége 10 csomóra (kb. 18,5 km/órás sebességre) emelkedett.

Ez körülbelül 3-4 csomóval gyorsabb, mint egy palackorrú delfin csúcssebessége és 7 csomóval gyorsabb, mint egy átlagos tengeralattjáró, ami lenyűgöző. A holland cég azt is állítja, hogy a Super Sub most már ugyanolyan hatékony áramlási dinamikával rendelkezik, mint egy elektromos autó.

A nagy teljesítményű sportos tengeralattjáró állítólag a kategóriájában legjobb meghajtási rendszerrel rendelkezik, négy nagy teljesítményű tolóhajtóművel, amelyek 60 kW (kb. 80 LE) tolóerőt biztosítanak.

A jármű egy 62 kWh-s lítium-ion akkumulátorral működik, és 300 méteres mélységig képes merülni. A buborék alakú pilótafülkében három személy foglalhat helyet, amely akadálytalan kilátást biztosít. A Super Sub a tervek szerint 2023 tavaszán kerül tengeri tesztelésre, és az U-Boat Worx közlése alapján az első példányt már el is adták.

A tengeralattjáró természetesen nem két forintba fog kerülni, a potenciális vevőknek várhatóan 5,8 millió dollárt (kb. 2 milliárd forint) kell majd kipengetniük a nem hétköznapi járgányért.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk