Lamborghini

Soha ennyi Lamborghinit nem adtak még el, mint 2023-ban

2023-ban először adott el tízezernél több autót az olasz gyártó, éppen fennállásának 60. évében


Az Ursus sport-SUV bevezetése lendítette túl a Lamborghinit az 5000-es eladási számon 2018-ban, most viszont öt évvel később először az egy év alatt világszerte eladott járműveik száma öt számjegyű volt. Egyelőre pedig nincs jele annak, hogy a dolgok egyhamar lelassulnának: a márka legújabb modellje, a Revuelto 2026-ig elfogyott – derült ki a RobbReport cikkéből.

Ez is érdekelhet: 4 év múlva jelenik meg, páran viszont már most kipróbálhatják ezt a Lamborghinit

A koronavírus-járvány nélkül feltehetőleg hamarabb is sikerült volna elérni ezt az eredményt. Így viszont 2023-ban 10 százalékos növekedéssel 10 112 autót adott el a márka. 40 százalékuk Európában és a Közel-Keleten, kicsivel kevesebb Észak-Amerikában, 25 százalék pedig a Távol-Keleten talált gazdára.

Igazi büszkeséggel tölti el az egész vállalatot, hogy átléptük az autó kiszállításának áhított határát. A Lamborghini számára e mérföldkő elérésében szerepet játszani megtiszteltetés számomra és mindazok számára, akik fáradhatatlanul dolgoznak ennek a célnak az eléréséért

– mondta Stephan Winkelmann vezérigazgató egy nyilatkozatban.

A márka legnépszerűbb példányából, az Ursus modellből 6087-et, a Huracánból pedig 3962-őt adtak el. De az Aventador utolsó tizenkét darabja, illetve ötvenegy olyan egyedi modell is gazdára talált, amelyekből mostanában egyre többet mutat be nem csak a Lamborghini, hanem a luxusautó-szegmens többi szereplője is.

A figyelmetekbe ajánljuk