Konyha.

5 tipp, ami jól jöhet a konyhád felújítása során

A konyha megfelelő berendezése sokszor borzasztó nehéz feladatnak bizonyul. Az emberek sokszor hónapokon át képesek tanakodni azon, hogy milyen legyen a helyiség stílusa, vagy hogyan nézzen ki a sütő vagy a mosogató. Az előbb leírtak okán az alábbi cikkben öt olyan tippet mutatunk be, ami jól jöhet a konyhád felújítása során.


1. Vedd meg álmaid szekrényeit!

A szekrények nagy hatást gyakorolhatnak a konyhára. Akár alsó, akár felső szekrényekről van szó, komoly esztétikai vonzerőt adhatnak az egész térnek.

Használhatsz ugyan egyszerű fa, vagy fehér színű szekrényeket, azonban a merész, mediterrán mintákkal ellátott dizájnokat sem kell azonnal elengedni.

Ettől függetlenül nemcsak ezt a vonalat lehet követni: ha kedveled a művészeteket, használhatsz textúrázott vagy díszített üveglapokat is, kifinomult mintákkal, amelyek kényelmesebbé és nyugodtabbá teszik a konyhát.

2. Egy konyhasziget kifejezetten jól jöhet!

Sidekix Media/Unsplash

A konyhasziget segíthet abban, hogy tovább bővítsd a teret, miközben a zárt funkcionalitás illúzióját kelted.

Egy konyhaszigettel több helyet teremthetsz a rágcsálni valók vagy a főtt ételek lerakásához. Emellett munkaállomássá is alakíthatod azt, amelyen a vágódeszkát, a hentesárut, a sajtreszelőt és más kisebb tárgyakat tarthatsz.

Ez is érdekelhet: 4 konyhai trükk, amit érdemes megfogadnod!

3. A szokatlan polcok és tárolóhelyek kifejezetten jól jöhetnek

Új belsőépítészeti tervekkel és innovatív konyhaátalakítási ötletekkel feldobhatod a konyhád, és javíthatod annak funkcionalitását.

Ha nagy konyhád van, akkor a könnyebb hozzáférés érdekében függő tárolóhelyeket is kialakíthatsz. Sőt ez még egy kis konyhában is jól működik, mivel ez esetben korlátozott a hely a hagyományos szekrények számára.

Ne feledkezz meg a kamra területéről sem. Elsőre könnyűnek tűnhet mindent bezsúfolni a konyhaszekrénybe, de jól rendszerezett kamra nagyban megkönnyítheti az életedet.

4. Korszerű rozsdamentes acél eszközöket is érdemes beszerezni

Sven Brandsma/Unsplash

A legtöbb készülék manapság rozsdamentes acélt alkalmaz az anyag tartóssága és a higiéniája miatt.

A rozsdamentes acél készülékek szívósak és elegánsak. Nemcsak a szélsőséges hő- és hideghatásnak állnak ellen, hanem könnyebben tisztíthatók is.

Az ilyen anyagból készült eszközök esetében elég egy gyors törlés, hogy eltávolítsd a maradékot és a foltokat, így konyhád makulátlan marad.

5. A fémes szín igenis menő!

A fémszínű konyhai bútorok rendkívül fiatalos hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Legyen modern vagy akár rusztikus témájú konyháról, a fémberakások szinte mindenhez remekül illenek.

Lehet, hogy egy kicsit régiesebb konyhád van, de egy rozsdamentes acélból készült fém mosogató könnyedén beleolvad a környezetbe. Emellett például egy rozsdamentes acél csaptelepet növelheti a konyhád esztétikai értékét.

Forrás: Foyr

A tartalom elkészítését a Masterplast támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk