Egy Hyundai-logo.

Egyszerre retro és futurisztikus: képeken az új Hyundai Ioniq 6

Az új Hyundai Ioniq 6, a koncepción alapuló szériaautó első pillantásra egy sima szedánnak tűnik, amely egyértelműen utal a retro és a futurisztikus hatásokra egyaránt.


Az Ioniq 6 az Ioniq 7 és az Ioniq 5 után következik, amely egy kifejezetten bájos elektromos autónak ígérkezik.

Az Ioniq 6-nak nem kis feladatot kell teljesítenie, hiszen mind az 5-ös, mind a Prophecy-koncepció lelkes kritikákat kapott. Az autó – mint minden Ioniq-modell – a Hyundai E-GMP dedikált elektromos platformján fut, amely közös a Kia EV6-tal és a Genesis GV60-zal.

Az Ioniq 6 egy kicsit magasabbra épül, mint a Prophecy nevű koncepció-autó.

A Hyundai tervezői azt mondják, hogy az Ioniq 6 jellegzetes megjelenése érdekében a 30-as évek áramvonalas autóiból inspirálódtak.

Az Ioniq 6 a képek alapján modernnek és frissnek hat. A belső tér letisztult és elegáns. Nincsenek rojtos élek, króm vagy krómutánzat. Csak egyszerű és egyenes vonalak. A belső tér megtervezésekor SangYup Lee, a Hyundai formatervezési vezetője és csapata tisztában voltak mind az újabb technológiák iránti érdeklődéssel, mind azok használhatóságával.

Az érintőképernyők felé nyomulunk, de ezek veszélyesek lehetnek, amikor az ember mozog. Szóval a megfelelő egyensúlyt szeretnénk megtalálni. A jövőben a hangaktiválás nagyobb szerepet fog játszani, de most éppen átállunk. Ha biztonságosabb, akkor lesznek gombok

– mondta Lee.

A hátsó utasok számára előnyös az Ioniq 6 nagyvonalú hossza. A tágas térben a magasabb felnőttek számára is bőséges lábtér áll rendelkezésre.

Forrás: Car And Driver

A figyelmetekbe ajánljuk