homer simpson

Homer Simpson

Homer Simpson kórházi költségei mostanra 143 millió körül lehetnek

Egy ügyvédi iroda kiszámolta, hogy nagyjából mennyibe került volna az évek során az epizódban elszenvedett sérüléseinek kórházi kezelése. Ha a sorozat realisztikusabb lenne, már rég csődbe ment volna többszörösen.


A legújabb bizonyíték arra, hogy a Simpson család egy tragédiasorozat? Egyes becslések szerint Homer Simpson a sorozat 33 évada alatt elszenvedett sérülései miatt körülbelül 143 millió dollárt kellett volna kifizetnie orvosi költségekre. Az nagyjából 46 billió, vagy 46 ezer milliárd magyar forintnak felel meg.

A DTLA Law Group sérülésekkel foglalkozó ügyvédi iroda kutatói az 50 legismertebb szerencsétlenséget elemezték, amik Homert érte az elmúlt három évtizedben. Ezek többszörös csonttörést, fejsérülést, állattámadást és ételmérgezést is tartalmaznak. A sérülések becsült összköltsége 10 107 798 dollár, a tévésorozat 50 epizódja alapján. Ha ez egy átlagos orvosi számla lenne, akkor a végösszeg a sorozat időtartama alatt elképesztő 141 millió dollárnak felelne meg.

Ez 443-szor több, mint egy átlagos amerikai orvosi számlái. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy egy következményektől mentes rajzfilmvilágról van szó, amiben várható, hogy a főhős sokkal többször sérül meg, mint egy áltagos amerikai. Egyébként ezek lettek volna a leggyakoribb költségei:

  • Agykárosodás: 1.525.500 dollár
  • Bénulás: 508.904 dollár
  • Sugárterhelés: 150.000 dollár
  • Koponyatörés: 100.000 dollár
  • Eszméletvesztés: 80 000 dollár.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk