Egy  Ferrari-logo.

A Ferrari ezzel az őrült koncepcióval akarja meghódítani a digitális teret

A Ferrari új járgánya készen áll arra, hogy meghódítsa a digitális világot.


A Ferrari bemutatott egy versenyautó-koncepciót, amely még az év vége előtt debütál a legújabb Gran Turismo videojátékban. A szemet gyönyörködtető gép az első eredeti jármű, amellyel az olasz márka hozzájárult a 2013-ban indult Vision Gran Turismo franchise programjához.

A gyártó futurisztikus autója a Ferrari Vision Gran Turismo nevet kapta. A maranellói márka – akárcsak korábban a Lamborghini és a Porsche – a virtuális autót arra használta fel, hogy igazán elengedje magát, és a lehető legstílusosabb és legnagyobb teljesítményű járművet alkossa meg. Az eredmény egy olyan együléses járgány lett, amelyhez képest a márka közelgő Le Mans-i versenyautója, a 499P viszonylag visszafogottnak tűnik.

Ez is érdekelhet:Banális hiba miatt hívnak vissza 23 ezer Ferrarit

A Ferrari legújabb koncepciója legalább annyira hasonlít egy rakétára, mint egy versenyautóra. Alaprajza hasonló a cég nyitott Forma-1-es autójáéhoz, azzal a különbséggel, hogy mindent körbeölel az íves karosszéria, beleértve a középre helyezett pilótafülkét is. A versenyautó formája talán kissé túlzónak tűnik, de kifejezetten úgy tervezték, hogy a lehető legjobb aerodinamikával rendelkezzen, ami megmagyarázza a spoiler és a hatalmas szárny jelenlétét a hátsó részen.

A Vision Gran Turismo ugyanazzal a 3,0 literes ikerturbós V6-os motorral rendelkezik, amely a 499P-ben is megtalálható, de itt három villanymotor segíti – kettő az első tengelyen és egy a hátsó tengelyen, így a jármű összkerékhajtást kap. Az elrendezés ugyanahhoz a nyolcfokozatú, duplakuplungos sebességváltóhoz kapcsolódik, amely a vállalat F1-es autójában is megtalálható, és összesen 1337 lóerő leadására képes (1015 lóerőt a belsőégésű motor, 322 lóerőt pedig a villanymotorok hármasa termel).

A Ferrari szerint az autó két másodperc alatt képes nulláról 100 km/órás sebességre gyorsulni, a végsebessége pedig 350 km/óra.

A Vision Gran Turismo programban az a legjobb, hogy a vad koncepciókat valóban kipróbálhatjuk magunk is. A Ferrari versenyautója december 23-tól, péntektől lesz vezethető a Gran Turismo 7-ben (a játék közelgő kampányvetélkedőjének győztese egy héttel korábban kap hozzáférést). Az autó azonban nem csak a virtuális világban fog létezni. A gyártó egy teljes méretű fizikai modellt is készít, amely a Ferrari múzeumában lesz kiállítva.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk