Egy piros színű ferrari.

Banális hiba miatt hívnak vissza 23 ezer Ferrarit

A Ferrari hamarosan 23555 járművet fog visszahívni egy lehetséges fékprobléma miatt, amely a Motor1 beszámolója szerint a fékek magas szintű meghibásodásához vezethet.


Amennyiben a szóban forgó hír igaz, akkor ez lenne a Ferrari történetének legnagyobb visszahívása. Érdekesség, hogy az ikonikus olasz márka 2021 októberében közel 10 000 autót hívott vissza, sőt több mint 2000 járművet parancsoltak be a szervizekbe ugyanezen probléma miatt az év elején Kínában.

A National Highway Traffic Safety Administration szerint a kritikus probléma a fékfolyadék-tartály kupakjának hibás kialakításával függ össze. Előfordulhat, hogy nem működik megfelelően, ami vákuum kialakulásához vezethet a tartályban, ami esetleges fékfolyadék-szivárgást eredményezhet, amely a fékek részleges vagy teljes elvesztését okozhatja.

A 2005-ig visszamenőleg 19 modell érintett, köztük olyan sorozatgyártású darabok, mint az FF, az F8 Tributo és a Portofino, de még olyan korlátozott szériás modellek is, mint a LaFerrari Aperta. A jelentés szerint a Ferrari 2022. szeptember 24-én kezdi meg a tulajdonosok postai úton történő értesítését a problémáról.

Az ügyfeleket arra kérik majd, hogy keressenek fel egy Ferrari márkakereskedést, ahol a hibás fékfolyadék-tartályfedelet egy technikus kicseréli, hogy kijavítsa a problémát és frissítse a jármű alacsony fékfolyadékszintre figyelmeztető üzenetét. A cseréért természetesen nem kell fizetniük az ügyfeleknek.

Tavaly a Ferrari új rekordot állított fel a globális eladások tekintetében, miután 11 155 autót szállított le az ügyfeleknek világszerte. Mivel az autóipar már így is küzd az akut félvezetőhiánnyal, a legendás olasz márka fejeseinek alaposan főhet a fejük a hiba miatt.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk