Hamarosan érkezhet a Ferrari elektromos autója

Illusztráció.

Hamarosan érkezhet a Ferrari elektromos autója

A Ferrari első elektromos autóját jövő év végén dobja piacra.


A Ferrari, amely benzinmotoros sportautóiról híres, bejelentette első elektromos járművét, amelynek ára megközelítőleg 500 ezer euró lesz, azaz kb. 200 millió forint – írja a Reuters.

Ez is érdekelhet: Hiába lép be az elektromos autók piacára a Ferrari, ebből a dologból nem enged

Az új Ferrari az észak-olaszországi Maranellóban található úgynevezett e-épületében készül, és várhatóan a jövő év végén kerül piacra. A jelenlegi árfolyamon 79 milliárd forintnak megfelelő összegből két év és 350 ember munkájával építették fel a 25 méter magas, üveghomlokzatú komplexumot kizárólag ezért.

Az új gyár a cég éves kapacitását 20 ezer járműre növelheti, szemben a tavalyi 14 ezer eladott autóval. Ez jelentős lépés a Ferrari számára, de már korábban is volt arra példa, hogy sikeresen bővítette kínálatát anélkül, hogy veszített volna exkluzivitásából – ilyen a Purosangue SUV is.

Miközben a Ferrari nagy lépésre készül az elektromos járművek piacán, versenytársai jóval óvatosabbak.

A Lamborghini 2028-ra tervezik első elektromos modelljük bemutatását. Andrea Balloni, a Mediobanca elemzője szerint a Ferrari elektromos modellje egyelőre egy szűk réteget tud megcélozni, eladásaik alig 10%-át fogja csak kitenni.

A Ferrari ezzel a lépéssel továbbra is kiszolgálja a benzinmotorokat kedvelő hűséges ügyfeleit, miközben felkészül az elektromos jövőre.

A figyelmetekbe ajánljuk