Feltámadt a 25 éves Tamagotchi
Youtube/Bandai

Feltámadt a 25 éves Tamagotchi

A húszas éveit taposó generáció egyik klasszikus gyerekkori játéka támadt fel.

A '90-es és 2000-es évek nagy kedvence, a Tamagotchi 25 éve van már velünk, és a gyártó egy modern, új kütyüvel ünnepeli az évfordulót.

Aki valamiért nem ismerné: a japán Bandai dobta 1996-ban piacra a már akkor elavultnak számító játékot. A lényeg annyi volt, hogy három gomb segítségével bárki virtuális állatkát nevelhetett. Meglepően sokat kellett vele foglalkozni, ezért gyerekek milliói éltek át sírógörcsöt, amikor kedvencük elpusztult.

A 25 év alatt több eszköz is készült, de most bemutatott Tamagotchi Smart már tényleg modernizálva lett az elődökhöz képest. Az eszközt az okosórákhoz hasonlóan csuklón kell hordani, és már került bele többek között lépésszámláló, színes érintőképernyő és hangfelismerő is. A lényeg változatlan: a virtuális házi kedvencet kell gondozni, ami most már személyre szabható is.

Az eszköz 30 órára elegendő akkumulátoridővel rendelkezik, így jóval több időt kell majd belefektetni abba, hogy az állatka ne haljon éhen. Szerencsére az új Tamagotchi is hű maradt az eredeti koncepcióhoz, és most is elképesztően gagyinak és elavultnak tűnik így 2021-ben.

Az eszköz először Japánban kerül forgalomba novembertől. Az ára nagyjából húszezer forint lesz, 7480 jen. Arról még nincs hír, hogy a nemzetközi piacon mikor lesz elérhető.

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk