Diána hercegné kalapban.
Getty Images

Diána hercegné halála előtt íródott, szívszorító leveleit árverezik el – ez áll bennük

Diána hercegné egy szomorú hangvételű levele, amelyben azt írta, hogy reméli, 1997 „könnyebb év lesz" számára, illetve jó pár hasonló dokumentum nemsokára eladásra kerül.


A walesi hercegné 1996. december 17-én írta az egyik megható levelet – nyolc hónappal azelőtt, hogy egy párizsi autóbalesetben életét vesztette.

A feltételezhetően a válása miatt komor, két oldalas dokumentumban a hercegné elárulta, hogy 1996 karácsonyát külföldön, „a napsütésben" akarja tölteni.

A királyi család hagyományainak megfelelően Vilmos és Harry azt a karácsonyt Sandringhamben töltötték Károllyal és a nagyszüleikkel.

Sokan úgy gondolják, hogy Diána az utolsó karácsonyát egyedül töltötte a Kensington-palotában, de a szóban forgó üzenet nem erről tanúskodik.

Ez is érdekelhet: Egy luxusautó áráért kelhet el Diána hercegné ikonikus ruhája

A levél talán legszomorúbb és legtragikusabb sora a következő:

Remélem, '97 mindannyiunk számára könnyebb év lesz.

Diána 1997 legelején Dr. Hasnat Khan szívsebésszel randevúzott, de ennek a románcnak júliusban vége szakadt. Ezután rövid kapcsolatra lépett Dodi Fayeddel, aki mellette halt meg az 1997. augusztus 31-én történt autóbalesetben.

Az előbb idézett dokumentum annak a 32 levélnek és képeslapnak a részeként került elő, amelyet Diána közeli barátainak, Susie és Tarek Kassemnek írt. Kassemék – akik életének utolsó két évében jó viszonyban voltak a hercegnével – árverésre bocsátják a gyűjteményt, mivel a bevétel egy részét jótékony célra akarják fordítani.

Egy második, Kasseméknek 1996 szeptemberében küldött, derűs hangvételű levélben Diána arról is írt, hogy mennyire várja a jövőt, miután felfedezte a szabadság érzését.

A néhai hercegné ezt írta:

Több mint boldog vagyok, hogy megvan a szabadságom és úgy gondolom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy kaptam egy második esélyt! Sok szép dolog jött az utamba, és ez jó móka... ki gondolta volna!".

A levelek február 16-án kerülnek árverésre a Lay Auctioneers of Penzanze jóvoltából.

Forrás: Mirror

A figyelmetekbe ajánljuk