Diana hercegné
Getty Images

Egy luxusautó áráért kelhet el Diána hercegné ikonikus ruhája

A Sotheby's árverésre bocsátja a királyi emléktárgyak egyik hőn áhított darabját.


A Sotheby’s pénteken jelentette be, hogy január 27-én New Yorkban felajánl egy pánt nélküli estélyi ruhát, amely egykor Diána hercegné tulajdonában volt. A pazar Victor Edelstein-költemény selyembársonyból készült, és a néhai hercegné egy 1991-es királyi portrén viselte azt.

Emellett Diána egy 1997-es Vanity Fair-kép miatt is magára öltötte a ruhát, amelyet a becslések szerint 80 000 és 120 000 dollár (29,8 és 44,7 millió forint) közötti összegért adhatnak el az árverésen.

Ez is érdekelhet: Diána hercegné legszokatlanabb ékszerének története: az Attallah-kereszt

Edelstein az 1989-es őszi kollekciójához készítette az estélyit. Mély padlizsánszínű selyembársony anyagát – amelyet tulipán alakú szoknyává formált – három paszta gomb tartja össze a hátán. A tervező állítólag egy tiara vázlatát is felhasználta az eredeti skiccen, ami arra utal, hogy az estélyi megalkotásakor talán eleve Diánára gondolt. Edelstein egyébként az évek alatt számos ruhát tervezett a néhai hercegné számára.

Douglas Hardinge Anderson brit portréfestő 1991-ben ábrázolta Diána hercegnét a báli ruhában egy festményen, amely ma a Royal Marsden Kórház Rák Alapítványa falán lóg.

Az estélyi a Franklin Mint 1998-as limitált kiadású Diánát ábrázoló babáin is szerepelt, egy egyedi kollekció részeként.

Az ebben a hónapban felajánlott estélyi ruha a Sotheby's első, „The One" elnevezésű kurátori aukciójának része, mely során LeBron James 2013-as NBA-döntőn viselt mezét is felajánlják, amelyért a becslések szerint akár 5 millió dollárt is adhatnak.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk