Pár ezer forintért bárki megvásárolhatja a Gucci legújabb cipőjét
Gucci

Pár ezer forintért bárki megvásárolhatja a Gucci legújabb cipőjét

Ugyan tényleg fillérekért megvásárolhatjuk a Gucci legújabb kollekcióját, de egy kis kompromisszummal.

A luxusmárka darabjaiért alapesetben mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki viselni szeretné őket. A Gucci most mégis egy egészen különleges és olcsó dizájnerdarabot mutatott be, ami forintra átszámolva mindössze négyezer forint. A tornacipő kifejezetten jól is néz ki: neonzöld, magenta és kék színekben pompázik. Azonban, akik a valóságban felpróbálnák, majd hordanák, azoknak van egy rossz hírünk:

a már említett kompromisszum, hogy a cipő csupán a kiterjesztett valóságban (AR) létezik, és egyedül ott is viselhető.

A The Gucci Virtual 25 névre keresztelt darab a márka applikációjában elérhető és 13 dollárért bárki megvásárolhatja. A cipőt az AR-technológiára szakosodott Wanna céggel fejlesztették közösen. A Gucci online webshopjában már eddig is elérhető volt a ruhák virtuális felpróbálása, amiben szintén ők segédkeztek.

A jó hír, hogy a terméket nem csak a magunk szórakoztatására használhatjuk az alkalmazáson belül, hanem különböző online játékokban is dicsekedhetünk vele: Roblox és a VRChat közösségépítő játékában is magunkra húzhatjuk. Ráadásul a cipőn jól látható, milyen márkáról is van szó, mivel a talpán és a nyelvén is rajta van az ikonikus Gucci-logó.

(The Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk