A 91. Oscar-gála nyertesei kezükben fogják az ikonikus aranyszobrot

Magyar idő szerint április 26-án, hétfő hajnalban tartják a 93. Oscar-gálát, melyet a koronavírus-világjárvány miatt idén rendhagyó módon bonyolítanak le a szervezők. Változás lesz például, hogy a nyertesek akár Londonból és Párizsból bejelentkezhetnek majd. Ez persze minket, filmrajongókat semmiben nem befolyásol, hiszen eddig is a televízió előtt ülve néztük végig az eseményt, akad viszont pár olyan dolog, amivel mi is feldobhatjuk a díjátadót. Mutatjuk is, mivel!Szarvasgombás popcorn

aromatruffle.com

Vannak dolgok, amelyeket szinte már automatikusan a mozizás élményéhez kapcsolunk. Ilyen például a popcorn, ami nélkül már-már élvezhetetlenek lesznek kedvenc filmjeink. A legnagyobb rajongók azt is tudják, hogy a világhírű filmes esemény egyik kötelező kelléke is a pattogatott kukorica – főleg, ha abban van egy kis csavar. Ha változatosságra vágyunk, válasszuk az Aroma által piacra dobott – GMO-mentes – szarvasgombás verziót, mely egyszerre kapcsolható a mozizáshoz és az esemény eleganciájához is.

„Kívül ropogós, belül puha"

– olvasható a termék leírásánál.

Ár: 3600 Ft

Oscar-gyertya

shop.oscars.org

Az igazi rajongók beszereznek mindent, ami a díjátadóhoz kapcsolódik: szinte biztos, hogy találunk a polcokon legalább egy szoborreplikát, képet a kedvenc nyertes film stábjáról és talán még egy-egy Oscar-gyertya is felbukkan. Utóbbit ráadásul a díjátadó hivatalos honlapjáról tudjuk megrendelni. A kézzel készült gyertya citrusok, fűszeres fa és édes feketetea illatával lengi be lakásunkat.

Ár: 9500 Ft

A filmes kártya

Ha társasági eseményt varázsolunk a díjátadó megtekintéséből, mindig érdemes felvezetővel is készülni. Ez lehet egy vacsora, egy kvíz vagy esetleg egy kártyajáték, ami szorosan kapcsolódik a filmekhez. Ha utóbbi mellett döntünk, máris beszerezhetjük a Cinephile játékát, mely kifejezetten a filmek szerelmeseinek készült.

„Egy asztal, 150 kártya és a játék számtalan módja"

– olvasható a kártya leírásánál, ami arra enged következtetni, hogy nem fogunk unatkozni az Oscar-gála kezdetéig.

Ár: 7500 Ft

A legfilmesebb asztal

uncommongoods.com

Vannak persze „hardcore" filmesek, akik nem elégszenek meg a különleges popcornnal, az Oscar-gyertyával vagy a filmes kártyajátékkal. Ők azok, akik egész évben erre a napra készülnek, így az sem meglepő, ha lakásukat a filmek bűvöletében rendezik be. Náluk találkozhatunk például Breck Armstrong kézzel készített filmes asztalával, mely egy, az 1930-as években népszerű – egyébként eredetileg rendkívül gyúlékony – 35 milliméteres filmszalagot használ talapzatnak. Az asztal magassága igényeinknek megfelelően állítható, a rajta található üveglap 50 centiméter átmérőjű.

Ár: 255 000 Ft

Mundruczó Kornél ajánló

Mundrucz\u00f3 Korn\u00e9l

Hamu és Gyémánt / Sárosi Zoltán

A Oscar-díj jelöltjei közé idén végül egy magyar vonatkozású film került be: a legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby is szerepel, Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman filmjében nyújtott alakításáért. A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámának új, Ikon rovatában Mundruczó Kornéllal készítettünk interjút. A rendező legfontosabb inspirációiról, többek közt kedvenc könyvéről, ételéről és filmjelenetéről mesélt nekünk.

A figyelmetekbe ajánljuk