federico chiesa

Federico Chiesa

Foci EB: az olasz bajnokság játékosai lőtték a legtöbb gólt

A spanyol bajnokság játékosai viszont nem igazán találták a kaput ezen a tornán.


A mai döntő előtt érdemes egy szempillantást vetni rá, hogyan teljesített a tornán az öt élbajnokság, vagyis az angol, a német, az olasz, a francia és a spanyol bajnokság. Egyrészt az olaszok és az angolok döntőbe jutottak többnyire olyan játékosokkal, akik a hazai bajnokságukban játszanak, szóval ha így nézzük, ez a két bajnokság igencsak jól teljesített, de légiósok terén se panaszkodhattak egyéni teljesítmények terén.

Na de nézzük, hogy melyik bajnokság játékosai lőtték a tornán a legtöbb gólt! 36 találattal az olasz Serie A nyert ebben, alaposan ráverve ebben a többi bajnokságra. Második helyen az angol Premier League végzett 29 góllal, harmadik pedig éppen csak lemaradva a német Bundesliga 28 találattal.

Érdekes megjegyezni, hogy bár a spanyolok elődöntőig mentek, a válogatott gólképtelensége a számtalan kialakított helyzet ellenére nyomot hagyott a La Liga találatok számain is, mindössze 9 gólt szereztek csak a spanyol élvonal játékosai, durván lemaradva a dobogóról. Utolsóként pedig a francia bajnokság, a Ligue 1 végzett 7 találattal.

A figyelmetekbe ajánljuk