férfi italos sörös polcnál egy üzletben kék pulóverben szakáll szexi

Valós időben követhetik termékeik bolti fogyását a gyártók egy magyar fejlesztésű okospolcnak köszönhetően. A találmányt már tesztelik a hazai üzletekben.


A hagyományos módszereknél gyorsabb és pontosabb adatokhoz juthatnak a üzletekben gyorsan fogyó termékek gyártói a MOHAnet Zrt. okospolc-megoldásával. A beépített mesterséges intelligencia-megoldásokkal előre jelezhető az áruházi hűtők, polcok fogyása.

A mobiltechnológiával összekapcsolt szenzorokra épülő megoldást jelenleg sörök, vákuumcsomagolt húskészítmények és dohányáruk esetében tesztelik.

„A pilot programban résztevő üzletekben elhelyezett okos áruadagolókból kapott adatok szerint például az italhűtők polcainak negyede mindig üres. Ez bevételkiesést okoz azoknak a gyártóknak, akik erről nem tudnak, így nem gondoskodhatnak a mielőbbi árufeltöltésről. Az áruadagoló és polcfigyelő rendszerrel a gyártók akár 20-25 százalékkal növelhetik éves forgalmukat anélkül, hogy akár csak egy forinttal többet kellene költeniük marketingre vagy újabb értékesítési csatornák kiépítésére."

– árulta el Havasi Zoltán, a MOHAnet Zrt. vezérigazgatója.

A rendszert először italhűtőkhöz fejlesztették ki, viszont a megoldás a néhány milliméter vastagságú termékekkel, például a csomagolt, szeletelt felvágottakkal is működik. A rugós áruadagolókhoz ipari szenzorokat és egy saját fejlesztésű kommunikációs eszközt helyeznek el, amely mobilhálózaton keresztül továbbítja az adatokat a szerverekre.

via MTI

A figyelmetekbe ajánljuk