homer simpson

Egy ügyvédi iroda kiszámolta, hogy nagyjából mennyibe került volna az évek során az epizódban elszenvedett sérüléseinek kórházi kezelése. Ha a sorozat realisztikusabb lenne, már rég csődbe ment volna többszörösen.


A legújabb bizonyíték arra, hogy a Simpson család egy tragédiasorozat? Egyes becslések szerint Homer Simpson a sorozat 33 évada alatt elszenvedett sérülései miatt körülbelül 143 millió dollárt kellett volna kifizetnie orvosi költségekre. Az nagyjából 46 billió, vagy 46 ezer milliárd magyar forintnak felel meg.

A DTLA Law Group sérülésekkel foglalkozó ügyvédi iroda kutatói az 50 legismertebb szerencsétlenséget elemezték, amik Homert érte az elmúlt három évtizedben. Ezek többszörös csonttörést, fejsérülést, állattámadást és ételmérgezést is tartalmaznak. A sérülések becsült összköltsége 10 107 798 dollár, a tévésorozat 50 epizódja alapján. Ha ez egy átlagos orvosi számla lenne, akkor a végösszeg a sorozat időtartama alatt elképesztő 141 millió dollárnak felelne meg.

Ez 443-szor több, mint egy átlagos amerikai orvosi számlái. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy egy következményektől mentes rajzfilmvilágról van szó, amiben várható, hogy a főhős sokkal többször sérül meg, mint egy áltagos amerikai. Egyébként ezek lettek volna a leggyakoribb költségei:

  • Agykárosodás: 1.525.500 dollár
  • Bénulás: 508.904 dollár
  • Sugárterhelés: 150.000 dollár
  • Koponyatörés: 100.000 dollár
  • Eszméletvesztés: 80 000 dollár.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk