Magyarországon, azon belül is Budapesten is megjelenik a DUCKT szolgáltatása.


A mikromobilitási hálózatokat fejlesztő észt cég, a DUCKT 150 elektromos rollereknek létesített dokkoló és töltőállomás üzembe helyezésével indítja el kísérleti programját Párizsban. A sikeres tesztidőszakot követően pedig Magyarországon is debütálhatna a vállalkozás szolgáltatása – írja a Gyártástrend.

Céljuk az univerzális töltőinfrastruktúra segítségével a mikromobilitás elterjedése, mellyel a káros környezeti hatásokat csökkenthetnék a nagyvárosokban.

A munkaterv részeként a DUCKT a párizsi önkormányzat és az elektromos rollereket használók számára a közterületek rendezésének, az üzemeltetési költségek visszaszorításának és az egyszerű, biztonságos, univerzális töltőhálózat kialakításának lehetőségét kínálja.

Egy olyan infrastruktúrát szeretnének kialakítani, amely összekapcsolná a tömegközlekedést a közösségi mikromobilitási megoldásokkal, ezzel pedig leszűkíthetnék a városi autóhasználatot.

Az EIT InnoEnergy részvételével létrejött projekt egyedi és zöld megoldást kínál a felhasználónak. Napelemek segítségével még a saját működéséhez szükséges energiát is képes lesz előállítani a rendszer. A tesztelés idén áprilisától kezdődik és nagyjából egy évet fog felölelni.

Friss

4 + 1 húszéves nyári sláger, amiket még ma is imádunk

Nyári slágerek, amik a csapból is folytak – valahogy így lehetne jellemezni 2001 legnagyobb diszkóhimnuszait, amiket – egyáltalán nem véletlenül – még ma is imádunk. De vajon mik voltak ezek a számok pontosan? Mire örültek meg az emberek a legnagyobb habpartik közepén? Mutatjuk!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben is képes letörölni az asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk