Egy piros Tesla típusú autó eleje

Nem ez az első alkalom, hogy karácsony alkalmából meglepi a tulajdonosokat a Tesla, tavaly például a dudák hangját lehetett megváltoztatni például kecskemekegésre. Bár ez elsőre viccesnek hangzik, nem mindenki dobott hátast a meglepetéstől, ezért is lehetséges, hogy ebben az évben jobban kitett magáért az innovatív autóipari cég: idén fényshow-val dobhatják fel autóikat a Tesla-tulajdonosok.A karácsonyeste, vagyis december 25-én megjelent ünnepi frissítés részeként a Teslákban megjelent a „Tesla Light Show” nevet viselő funkció, mely gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok saját fényjátékot hozzanak létre tetszőleges zenére.

Az akár öt percig tartó fényshow létrehozásához a felhasználóknak le kell tölteniük az xLights nevű ingyenes, nyílt forráskódú szoftvert. Miután a felhasználók befejezték a fényjátékot az xLights programban, azt egy USB-lemezre tölthetik, és feltölthetik az autójukba

olvasható a Gizmodo cikkében, melyből az is kiderül, hogy a tulajdonsok akár más alkotóktól is letölthetik a számukra tetsző fényjátékot.

A Light Show a 2021-es Tesla Model S és Model X autókkal, valamint bármelyik Model 3-mal vagy Model Y-jal működik. A vállalat szerint azonban más autótípusoknál is működik az xLights, azt azonban nem részletezték, hogy melyek pontosan ezek az autómárkák.

A vállalat hivatalos Instagram-oldalára még egy videó felkerült arról, hogyan működik az karácsonyi funkció, ám a show-t mégsem maga a fényjáték, hanem az autó előtt táncoló Télapó vitte el.

A kérdés csupán az, hogy a felvételen szereplő őszszakállas vajon valóban az Északi-sarkról érkezett, vagy inkább Szilícium-völgyből. Utóbbi esetében akár az is lehet, hogy magát Elon Muskot látjuk a videón.

A figyelmetekbe ajánljuk