Világrekord és felejthetetlen látvány.

Kína északi részén 600 drón repült az égbe, hogy felrajzolja Van Gogh leghíresebb műveit. Az ötlet az Efyi Group nevű dróngyártó céghez és a kínai Tiencsini Egyetemhez köthető, akik a „Tisztelgés Van Gogh előtt" című fényshow keretében nem csak Van Gogh festményeit, de az élettörténete által ihletett képeket is bemutatták.

A 600 drónos mutatvány nem csupán látványban volt egyedülálló, de még világrekordot is döntöttek, mint a leghosszabb pilóta nélküli animáció.

A bemutató 26 perc 19 másodpercig tartott.

A műsorban szerepeltek olyan ikonikus művek, mint a Búzaföld ciprusokkal, Eperfa, a Napraforgók, és természetesen a Csillagos éj. Nem volt könnyű dolguk a földi irányítóknak: tűpontos helymeghatározási technológiát alkalmaztak, amivel létrejöhetett a drónok közötti koordináció és szinkronizálás.

Egyébként pár napja számoltunk be róla, hogy Vincent Van Gogh sosem látott festményét elárverezik. Eddig egy francia család magángyűjteményében volt.

(Matador Network)


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk