Az elmúlt években rendszeressé vált, hogy a Google fontosabb évfordulók napján főoldalán emlékezik meg az adott eseményekről, vagy az ezekhez köthető személyekről. Miért érdekes ez pont ma? Mert augusztus 28-a is egy ilyen nap.


Az internetes keresőrendszer ugyanis ezen a napon Alexandre Dumas-t ünnepli, melynek apropója, hogy éppen 176 évvel ezelőtt jelent meg a francia író egyik leghíresebb regénye, a Monte Cristo grófja. A Google főoldalán Matt Cruickshank grafikus művét láthatjuk, aki a könyv fontosabb pontjait rajzolta meg.

Az író eredetileg Dumas Davy de la Pailleterie néven született 1802. július 24-én született az észak-francia Villers-Cotterêts városában. A fáma úgy szól, hogy a fiú mindössze 31 évesen tábornokká kinevezett édesapja történeteit hallgatva szívta magába azt a sok élményt, amelyek megmozgatták fantáziáját, és amelyek alapul szolgáltak későbbi közismert műveinek megírásához. A világ egyik legismertebb francia írója, műveinek legtöbbje kalandos történetű regény.

1822-től Párizsban élt, ahol újságcikkeket és színházi darabokat is írt. Két évvel később született meg fia, Ifj. Alexandre Dumas, aki szintén író lett.

Friss

Nemes célból megöregítették David Backhemet

Az exfocista a jövőből szól hozzánk, amiben már felszámoltuk a maláriát egy videóban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk