Okkal került Alexandre Dumas a Google főoldalára
Google

Okkal került Alexandre Dumas a Google főoldalára

Az elmúlt években rendszeressé vált, hogy a Google fontosabb évfordulók napján főoldalán emlékezik meg az adott eseményekről, vagy az ezekhez köthető személyekről. Miért érdekes ez pont ma? Mert augusztus 28-a is egy ilyen nap.


Az internetes keresőrendszer ugyanis ezen a napon Alexandre Dumas-t ünnepli, melynek apropója, hogy éppen 176 évvel ezelőtt jelent meg a francia író egyik leghíresebb regénye, a Monte Cristo grófja. A Google főoldalán Matt Cruickshank grafikus művét láthatjuk, aki a könyv fontosabb pontjait rajzolta meg.

Az író eredetileg Dumas Davy de la Pailleterie néven született 1802. július 24-én született az észak-francia Villers-Cotterêts városában. A fáma úgy szól, hogy a fiú mindössze 31 évesen tábornokká kinevezett édesapja történeteit hallgatva szívta magába azt a sok élményt, amelyek megmozgatták fantáziáját, és amelyek alapul szolgáltak későbbi közismert műveinek megírásához. A világ egyik legismertebb francia írója, műveinek legtöbbje kalandos történetű regény.

1822-től Párizsban élt, ahol újságcikkeket és színházi darabokat is írt. Két évvel később született meg fia, Ifj. Alexandre Dumas, aki szintén író lett.

A figyelmetekbe ajánljuk