Egy óceánjáró hajó.

Ez az óceánjáró 274 nap alatt az összes kontinensre elvisz

A Royal Caribbean Ultimate World Cruise 2023-tól kezdődően 65 ország 150 célállomására viszi el az utazókat.


A Royal Caribbean International a héten jelentette be az Ultimate World Cruise nevű hajóútját, amely 274 nap alatt mind a hét kontinensre elviszi az utasokat. A világ eddigi legtávolabbi körutazásán a résztvevők 65 ország 150 célállomására látogathatnak el a társaság Serenade of the Seas nevű hajójának fedélzetén, és útközben a világ 11 kiemelt látványosságát tekinthetik meg, a Taj Mahaltól a Macchu Pichu hegycsúcsáig. A magával ragadó élmény 2023. december 10-én indul Miamiból, és 2024. szeptember 10-én tér vissza ugyanoda – írja a RobbReport.

A Royal Caribbean több mint 50 éve járja a tengereket, és hat kontinens 72 országának több mint 270 célállomására szállítja az utasokat. Ez az új, globális útvonal egy további kontinenst – az Antarktisz – és 57 olyan úti célt tartalmaz, amelyek újak a hajótársaság számára: ezek közé tartozik a marokkói Casablanca, a grönlandi Qaqortoq és a japán Shimizu.

Mindeközben az érdeklődők olyan népszerű helyekre látogathatnak el, mint a Földközi- és a Karib-tenger, de a városnézésről se feledkezzünk meg: Rómától kezdve Rión át Tokióig számos város felfedezésére nyílik lehetőség. Az utasok az előbbiek mellett olyan természeti csodákhoz is közel kerülhetnek, mint Norvégia fjordjai, Francia Polinézia strandjai és a Nagy Korallzátony.

Az emberek elhatározták, hogy beutazzák a világot, és bepótolják az elvesztegetett időt

– mondta Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

A tengerjáró-kalandhoz kivételes szolgáltatás dukál. Üzleti osztályú repülőjegy, prémium kategóriás földi közlekedés és ötcsillagos szállodai elhelyezés áll majd a vendégek rendelkezésére, mielőtt kihajóznak. A 13 emeletes hajó fedélzetén az utasok kényelmes kabinokban utazhatnak, amelyek az ablak nélküli elrendezéstől az erkélyes szobákon át a nagyobb lakosztályokig terjednek. Mindegyikhez 24 órás szobaszerviz, deluxe italcsomag és Wi-Fi is tartozik.

Az utasoknak a fedélzeten bőven lesz mivel elfoglalni magukat az egy éves út során: a cég többek között számos nemzetközi ételkülönlegességgel, minigolfpályával, sziklamászófallal, medencével és szoláriummal, spa és fitneszközponttal és üvegtetős bárral várja az utazókat.

Az útra a jegyfoglalás már megkezdődött, a legolcsóbb belépő 124 161 dollárt (kb. 39 millió forint) fog kóstálni.

A figyelmetekbe ajánljuk