Hivatalos! Elkezdődött a nyári szezon – öt helyszín, ahova idén el kell látogatnod!
Lucija Ros / Unsplash

Hivatalos! Elkezdődött a nyári szezon – öt helyszín, ahova idén el kell látogatnod!

Hivatalosan is túl vagyunk a nyár első igazán meleg napjain, ez pedig azt jelenti, hogy a szabadtéri programok szezonja elkezdődött. Vízi sportok, városi séta és glampingezés – csak, hogy párat említsünk a választékból. De vajon merre érdemes elindulnunk? Milyen programokon vegyünk részt? Mutatjuk!Luxusjurták az Alföldön

Mórahalmon, a dél-magyarországi puszta egyik érintetlen helyszínén találhatóak a Homoki Lodge luxusjurtái. Összesen hét légkondícionálóval, saját terasszal rendelkező jurta közül választhatunk, és ha a különleges hangulat nem lenne elég, kávé, tea és minibár vár minket ezen a különleges szálláshelyen, valamint hangulatunktól függően zuhanyzó és hidromasszázs kád közül is választhatunk a szobánkban. A jurták tetején nyitható üveg található, amelyen keresztül tiszta időben a csillagos ég terül el felettünk. A Homoki Yurt Glamping Ground a hagyományos kempingezés határait feszegetve a kényelmet és a luxust ötvözi a tradíciókkal.

Velencei-tavi wakeboardozás

Matej Vittek/Unsplash

Vannak, akik a nyugodt, pihentető programokat szeretik, de olyanok is akadnak, akik inkább saját adrenalinszintjüket próbálják emelni egy-egy szabadabb, nyári napon. Az utóbbi csoportba tartozókat várják idén is a Velencei-tónál felállított wakeboard-pályán, ahol minden 10. életévét betöltött, úszni tudó gyermeket és felnőttet megismertetnek a különleges ám egyre népszerűbb extrémsport titkaival. A Venice Beach Cable Parkban táborokat is szerveznek, ahol napi 2×1 óra wakeboard edzést és oktatást kapnak az érdeklődők.

Démonizált kirándulóhely

Hosszúlépés

Interaktív színház? Különleges történet? Naná! Ezt biztosítja számunkra a Hosszúlépés Svábhegyi sétaszínház, melynek keretében Térey János műveiből láthatunk egy különleges előadást. 1944-45 végezetes eseményei a Vígszínház társulatának tagja, Vecsei H. Miklós előadásában elevenednek meg. A nem mindennapi monodráma egy városi sétával lett összekötve, így a Svábhegy utcái, épületei díszletként funkcionálnak az előadás alatt. A darab 105 perces. A séta kiindulási pontja a 12. kerületi Széchenyi-emlékmű, végállomása pedig Hősök emlékműnél található.

Ár: 4290 Ft

A Balaton kávéja

Bár nyáron néha igazán jól esik sokáig aludni, olykor nem árt, ha a szokásostól korábban kelünk, így ugyanis több időnk lesz kiélvezni a kellemes időt. Persze utóbbi esetében előfordul, hogy több kávéra van szüksége szervezetünknek, ilyenkor érdemes meglátogatni egy kávézót a nap folyamán. Ha a Balaton felé vesszük az irányt, ne hagyjuk ki a balatonakarattyai magasparton található The Rusty Coffee Box-ot, mely a környék egyik legkedveltebb helye. Ez egyrészt a kiváló kávéknak és sütiknek köszönhető, másrészt azonban a lenyűgöző panoráma adja a kávézó különlegességét: a magaspartról ugyanis a Balaton teljes keleti medencéje, egészen a Tihanyi félszigetig belátható. A Rusty a hét minden napján, délelőtt 9-től egészen este 6-ig várja a kávé szerelmeseit, a klasszikus tejes verziók mellett a nyári szezon során jeges kávékból is válaszhatunk.

Hűvösvölgyi játszótér

Van, amikor annyi is elég kikapcsolódásként, hogy hétköznap délután vagy hétvégén ellátogatunk egy játszótérre, és ott – gyermekeink társaságában – szabadjára engedjük a bennünk lakozó gyereket. Tökéletes helyszín erre a Hűvösvölgyben nemrég megnyílt tematikus játszótér és szabadtéri fitness park, mely egy tölgyerdővel szegélyezett, csaknem háromhektáros kirándulóhely közepén található. Ez az a játszótér, ahol kortól függetlenül jól érezhetjük magunkat. A játszótér szigetes elrendezése ráadásul arra is tökéletes, hogy biztonságosérzetet nyújtson, és megtartsa az idelátogatók privát szféráját is.

A figyelmetekbe ajánljuk