NASA első nő
NASA

A NASA ingyenes képregényt készített az első nőről a Holdon

A NASA az amerikai nemzeti képregénynap alkalmából kiadta az első digitális, interaktív képregényét. Az űrügynökség pedig picit előre szaladt az időben, és megelőlegezve a bizalmat, elkészítette az első női űrhajósról szóló történetet, aki a Holdon járt.

A képregény Callie Rodriguez történetét mutatja be, aki csupán kitalált karakter, hiszen még nem ismert, ki lesz az első nő a Holdon. A NASA ugyan az első fontosabb lépést már tavaly megtette, és kiválasztották azt a 18 űrhajóst, akik egy közös kiképzésen részt vesznek, hogy a végén egy férfi és egy nő (az első) elmondhassa magáról, hogy a Holdon járt. Mindezt az Artemis-program keretei között. A képregény pedig az úgynevezett Artemis-generációt kívánja inspirálni.

A 40 oldalas képregény a NASA technológiáit mutatja be az utazásról, a leszállásról és a Hold felfedezéséről – mindezt Callie szemszögéből, akit egy robot is végigkísér. Ráadásul a digitális formátum életre kel, lehetővé téve az olvasók számára, hogy a First Woman weboldalán a kiterjesztett valóság segítségével különböző interakcióba lépjenek a történettel.

És nem egyszeri esetről van szó: a Dream to Reality című képregény csupán az első része a First Woman: NASA's Promise for Humanity képregénysorozatának, és a NASA a jövőben több részt is elérhetővé tesz.


A figyelmetekbe ajánljuk