utazás nagyszülők

Illusztráció

A járvány hatására a fiatalok a barátok helyett a nagyszülőkkel utaznának

Egy friss kutatás szerint a világjárvány hatására a brit Z -generáció számára a többgenerációs családi kiruccanások lettek a legfontosabbak az újragondolt nyaralási tervekben.

A 18-24 évesek több mint egynegyede (24%) azt állítja, hogy a jelenlegi helyzetben nagyobb valószínűséggel utazik el a nagyszüleivel, mint a járvány előtt. Több mint egyötödük (22%) pedig azt állította, hogy a barátok helyett az idős rokonokkal menne nyaralni. .

A luxuslakóparkokat üzemeltető Park Leisure által készített tanulmányban a briteket a jövőbeli nyaralási terveik mellett arról kérdezték, hogy a koronavírus hogyan változtatta meg az utazási prioritásokat.

A felmérésből kiderült, hogy a fiatal britek jelenleg a legnagyobb valószínűséggel a nagycsaládjukkal együtt szeretnének nyaralni: a Z-generáció 39 százaléka tervez többgenerációs utazást a következő évben, ami több, mint bármely más korcsoportnál.

Itthon annyira nem érdekes, de az is kiderült, hogy Nagy-Britannia déli tengerparti megyéje, Cornwall a legkedveltebb úti cél minden korosztályban. Emellett Devon, Yorkshire Dales és Észak-Wales szintén kedvelt választás.

Az viszont már érdekesebb, hogy míg London a fiatalok között a harmadik helyen áll, addig a nagyszülők számára csak a 14. helyen van a listán.

Abban viszont egyetértés volt a korosztályok között, hogy a családi nyaralás közelebb hozza őket egymáshoz (29%), és hasonló utazások jelentik az év csúcspontját (25%).

Az elmúlt évben annyi időt töltöttünk távol a családjainktól, hogy nem csoda, hogy a britek kétségbeesetten szeretnének egy kis időt tölteni a nagyszüleikkel és unokáikkal. Az emberek majdnem egyharmada azt mondta, hogy nem látja olyan gyakran a nagycsaládját mint szeretné – erre pedig a többgenerációs nyaralások tökéletes megoldást jelentenek

– összegezte Lisa Williams, a Park Leisure marketing- és üdülési értékesítési igazgatója.

(Travel Daily)


A figyelmetekbe ajánljuk