A sok baleset miatt múzeumba került az Út a vadonba ikonikus kisbusza

Miután bő egy hónapja helikopterrel elszállították a vadonból a Jon Krauker által írt könyv és később Sean Penn rendezte film, az Út a vadonba kultikus kisbuszát, most áthelyezték egy biztonságosabb helyre, az alaszkai Északi Múzeumba.


A zarándokhellyé vált „varázsbuszt" azért kellett az alaszkai vadonból elköltöztetni, mert a történet rajongói az utóbbi időben sokszor bajba kerültek miatta: volt olyan eset, ami tragédiába is torkollott. A kiszámíthatatlan időjárási viszonyokkal küzdő helyszínről – ahol még térerő sincs – a közelmúltban öt olasz turistát kellett kimenteni, egy fehérorosz nő pedig bele is halt a kalandba.

A kultikus busz elszállítása. www.youtube.com

Mostantól biztonságosabb helyszínen lesz megtekinthető a busz, hiszen a helyi politikusok javaslatára az alaszkai Északi Múzeumba költöztették át a járművet, amit egyúttal renoválnak is. A kisbuszt egyébként 1940-től használta egy alaszkai építőipari cég, egészen az 1960-as évekig.

Az Út a vadonba (Into the Wild) című könyv és film főhőse, Christopher McCandless élt a kisbuszban, aki az egyetem után útnak indult Alaszkába, majd 114 napig, egészen a haláláig az elhagyatott járműben lakott. Az ő története miatt vált zarándokok célpontjává a hely.

Út a vadonba (2007) Into the Wild | Trailer www.youtube.com

Forrás: Rolling Stone

A figyelmetekbe ajánljuk