A család kicsi kincse
www.zedge.net

A család kicsi kincse

3 road movie, ha már nem bírod az otthonülést

Amíg a valóságban várnunk kell az új kalandokra, néhány remek road movie-val képzeletben „útra kelhetünk" és pár órára átadhatjuk magunkat az önfeledt utazásnak.

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine)

A 2006-os film egy diszfunkcionális család története, akik egyetlen okból képesek összefogni, azért, hogy boldoggá tegyék a család legkisebb tagját, a hétéves Olive-ot. Az egymással folyamatosan harcban álló sikerhajhász apa és némasági fogadalmat tévő fia, a köztük egyensúlyt teremteni próbáló anya, a depressziós nagybácsi és a drogfüggő nagyapa mind megembereli magát, beszáll a Volkswagen kisbuszba, hogy eljuttassa a család szeme fényét a gyermekszépségversenyre, amelyre beválogatták. Az úton minden létező katasztrófa megtörténik, de a közös cél átlendíti őket a nehézségeken, a végére pedig kiderül, hogy sokkal inkább a körülöttük lévő világ őrült, mintsem ez a bolondos kompánia.

Út a vadonba (Into the wild)

A Sean Penn rendezésében készült 2008-as film igaz történetet dolgoz fel: Christopher McCandless tragikus kalandját. Christopher jómódú családból származik és kiváló eredményekkel végez az egyetemen, azonban ahelyett, hogy belevetné magát a munka világába, arra vágyik, hogy kiszakadjon a mindennapokból, elhagyja a társadalmat és azt az életet, amit addig élt. Megtakarítását jótékony célokra ajánlja, hátizsákot ragad és útnak indul az alaszkai vadon felé. Útja során számtalan különös barátságot köt, és szembenéz a természet legnagyobb veszélyeivel is, köztük olyanokkal is, amelyeket nem győzhet le.

Nebraska

A 2013-as fekete-fehér film főhőse Woody, az alkoholproblémákkal küzdő öregúr, aki egy nevére szóló reklámlevél miatt azt hiszi, hogy nyert egymillió dollárt. Ahhoz, hogy megkapja a pénzt, el kell jutnia Nebraskába, azonban egyedül folyamatosan csak bajba keveredik, ezért fia – miután nem sikerül meggyőznie, hogy csupán átverésről van szó – vállalkozik rá, hogy elkíséri. Az út persze nem végződhet sikerrel, de sok-sok tanulsággal igen, mi pedig élvezhetjük a sziporkázó párbeszédeket, a fekete humort és a nagyon is emberi történetet, miközben elkísérjük apát és fiát közös útjukra.

A figyelmetekbe ajánljuk