Winston Churchill kissé el volt foglalva a második világháborúval, ezért nem nagyon volt ideje festeni. Mégis egyetlen egyszer ecsetet ragadott.


Angelina Jolie eladja az egyetlen festményt, amelyet Winston Churchill brit miniszterelnök készített a második világháború alatt. A szakértők szerint az alkotás nagyjából 2,5 millió fontért (nagyjából egymilliárd forint) talál majd új gazdát.

Churchill a marokkói Marrakesben festette a Koutoubia mecset tornyát, miután részt vett az 1943 januári casablancai konferencián, amelyen Franklin D. Roosevelt amerikai elnökkel megfogalmazták a náci Németország legyőzésének stratégiáját. Itt döntöttek többet között az észak-afrikai, szicíliai és olaszországi partraszállásokról is.

Profimedia-Red Dot

Az itt készült festmény eredetileg Roosevelt tulajdonába került, miután Churchill neki ajándékozta a szövetségesek előrelépését ünnepelve. Sokat lendített a brit miniszterelnök alkotói kedvén, hogy Marokkót az egyik legszebb országnak tartotta a világon. Egyébként a helyszín többször is megihlette, és gyakran festett Marokkóban, ám 1939 és 1945 között egyetlen egyszer ragadott ecsetet Churchill.

Angelina Jolie 2011-ben kaparintotta meg a festményt, hogy aztán 10 évig a saját gyűjteménye között legyen; ám végül úgy tűnik megválik tőle. Hogy a színésznő miért döntött az eladás mellett, arról nem tudni.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk