Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, nemrégiben egy eddig ismeretlen József Attila-vers került elő, amiről nem sokkal később kiderült, hogy szinte azonnal árverésre is bocsájtottak. Az online aukciót most visszavonták, az eredetével kapcsolatban ugyanis kérdések merültek fel.


A költemény Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész szerint az egyik legelső Edit-vers lehet a költő munkásságából. Néhány héttel ezelőtt bukkantak rá és úgy tervezték, hogy az antikvarium.hu következő árverésén már lehet is rá majd licitálni, a felmerül kételyek miatt azonban mégsem árverezik el, hanem tovább vizsgálják – írja a Telex.

antikvarium.hu

Egy restaurátor szakértő bevonásával a vers körülbelüli korát – több mint ötvenéves – már tudjuk, ám hogy valóban József Attila tollából származik-e, egyelőre nem. . Azt már sikerült kizárni, hogy az „Editet" a Számvetés kéziratának darabjaiból másolták volna össze, de további vizsgálatok következnek.

Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk