Halle Berry a Megsebezve című film bemutatóján.
Az Oscar-díjas Halle Berry új partnerséget kötött a streamingszolgáltatóval, amelynek keretében mind színészként, mind rendezőként további Netflix-filmeken fog dolgozni.

A bejelentésre egy héttel azután került sor, hogy a Netflix világszerte bemutatta Berry első rendezését, a Megsebezvét, amely az Egyesült Államokban gyorsan a hét legnézetteb filmje lett. A mozi összesen 21 országban lett első, és az első öt napban összesen 47,7 millió órán át nézték az alkotást a felhasználók.

Az elsőfilmes forgatókönyvíró, Michelle Rosenfarb által írt filmben Berry nemcsak rendezőként bizonyított, hanem a főszereplő Jackie Justice karakterét is megformálta, egy MMA harcost, aki sikeresen feláll a padlóról, mind a ringben és azon kívül is, amikor már mindenki leszámolt vele. A film világpremierje a 2020-as Torontói Filmfesztiválon volt, november 17-én került a mozikba, majd 24-én a Netflixre.

Berry 2002-ben nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Szörnyek keringője című filmben nyújtott alakításáért, és ezzel ő lett az első színesbőrű nő, aki megkapta ezt az elismerést.

A Netflixszel kötött új szerződésén kívül Berry hamarosan streamingszolgáltató két új filmjében is látható lesz, köztük Matt Charman író-rendező The Mothership című sci-fi alkotásásban, valamint az Our Man From Jersey című akciófilmben, amelyben Mark Wahlberg oldalán játszik. Emellett Roland Emmerich Moonfall című sci-fi eposzában is feltűnik majd, amely február 4-én kerül a mozikba a Lionsgate gondozásában.


Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk