Az összes ítész Arany Medve-díjas rendező.


A 71. Berlinale nemzetközi zsűrijében idén az elmúlt évek Arany Medvét nyert rendezői bíráskodnak, ebből adódóan a bizottság tagjai közt szerepel Enyedi Ildikó is, aki 2017-ben vette át a fődíjat a Testről és lélekről című filmjéért, amelyet később Oscar-díjra is jelöltekírja a film.hu

A 2021-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál más lesz, mint a többi, ugyanis idén két részletben fogják megrendezni Európa egyik legnevesebb filmes eseményét. A szakmai programokat máricus 1-5. között tartják meg online, ezzel szemben a Berlinale Talent június 9. és 20 -ig fog tartani. A szervezők az utóbbinál szeretnék a beválogatott filmeket már élőben, nagyközönség előtt bemutatni.

Enyedi Ildikó 2017-ben nyerte meg a rendezvény rangos díját, az Arany Medvét, a Testről és lélekről című drámájáért.

A film főszereplőjét alakító Borbély Alexandra elnyerte a Legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat, majd a film nemzetközi forgalmazási jogait megvásárolta a Netflix, később pedig a Legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscarra is jelölték.

A zsűri tagjai közt szerepel Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Adina Pintilie és Gianfranco Rosi. A furcsa élethelyzetre való tekintettel idén nem lesz kinevezett zsűrielnök.

Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk