Ezek a leghangulatosabb budapesti lemezboltok

A lemezgyűjtők rengeteg lehetőség közül választhatnak Budapesten, amikor épp vadászó üzemmódra váltanak, ezek közül válogattunk.


Ha azt hinnénk, a lemezboltok ritkaságok, nagyot tévedünk, a Discogs alapján ugyanis Budapesten és környékén 28 üzlet található a lemezgyűjtők számára. Mi ezekből öt hangulatos boltot mutatunk.

1. Laci bácsi lemezboltja

Mielőtt ellátogatnánk Laci bácsi lemezboltjába, szétnézhetünk az online is weboldalon, hogy megnézzük, milyen lemezek lesznek a boltban. A webshopból rendelhetünk is, ám élőben jóval hangulatosabb a válogatás.

Cím: Budapest 1073 Kertész utca 42.

Nyitvatartás: Kedd-péntek 12 - 19, Szombat-vasárnap-hétfő: zárva

2. Lemezkuckó

A Lemezkuckó Budapest szívének egyik leghangulatosabb boltja. Van online shop is, így rendelhetünk szállítással is lemezeket. Az üzletben minden stílus fellelhető, így kedvünkre válogathatunk kellemes zenével a háttérben, amit a hozzáértő eladók válogatnak.

Cím: Budapest 1077 Király utca 67.

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 10 - 18, Szombat: 10 - 13, Vasárnap: zárva

3. Wave

A Wave a magyar lemezgyűjtők, de a külföldi turisták között is nagy népszerűségnek örvend. Zenészek és Dj-k kedvelt találkozóhelye. Érdekesség, hogy Pápai Sándor, a jelenlegi tulajdonos, 25 évig volt eladó a boltban. A Recorder blog alapján

„ A Wave fogalom, oktatási törvénybe kellene foglalni, ha alternatív, indie, rockzene akkor már csak a hely szelleme miatt is kötelező. De ha már betérünk, nehéz nem venni valamit, legalább az akciós CD-választékból, na és persze a falakat beborító új vinylek is csábítóak.„

Cím: Budapest 1065 Révay köz 1.

Nyitvatartás: Hétfő-péntek 11 - 19, Szombat: 11 - 17, Vasárnap: zárva

4. Média pont

A Média pont egy újabb meghitt kuckó, ahol kedvünkre válogathatunk a magyar 60-as és 70-es évek zenéiből, az Offbeat szerint ugyanis ez az erőssége az üzletnek. Ám más stílusokkal is találkozhatunk a lemezek között.

Cím: Budapest 1136 Hollán Ernő utca 18.

Nyitvatartás: Hétfő- szombat: 13:15 - 20, Vasárnap: zárva

5. Kalóz Records

A Kalóz egy kis lemezbolt, ahol erdélyi jazztől japán kultikus albumokon át kubai zenéig bármit megtalálunk az Offbeat ajánlása alapján.

Cím: Budapest 1099 Bródy Sándor utca 25.

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 11 - 19, Szombat: 12 - 18, Vasárnap: zárva

Amennyiben olcsóbb lemezekre vágyunk, a Facebook Marketplace oldalán, a Vaterán, Jófogáson, a szigorítások oldása után pedig majd az ELTE Gömb aulájában helyet kapó lemezpiacon, valamint a Szimpla lemezvásárán is szétnézhetünk. Alkudozni ér!

Szerző: Mircse Andrea

A figyelmetekbe ajánljuk