A fenntartható jövőt ábrázoló műalkotást mutatnak be Münchenben
fotó: studio echelman

A fenntartható jövőt ábrázoló műalkotást mutatnak be Münchenben

Janet Echelman formabontó alkotását a bajor fővárosban, Münchenben állítják ki. A mű a fenntartható jövő gondolatát ábrázolja és a Földi idő 1.26 München nevet kapta.

Az alkotás az ökoszisztéma dinamikus jellegét kívánja bemutatni oly módon, hogy a mű a természeti erők hatására folyamatosan változik. A formabontó kreáció méretei impozánsnak mondhatóak, a Földi idő 1.26 ugyanis 24x21 méter nagyságú.

A mű üzenete megegyezik a IAA Mobility 2021 program szellemiségével, amely nagy hangsúlyt helyez a fenntartható megoldásokra – írja a Designboom.

Janet Echleman alkotása újrahasznosítható anyagokból készült és a halászhálóknál alkalmazott technikával szőtték, emellett az elmondások alapján a szálak közel tizenötször erősebbek az acélnál. Ahogy azt feljebb is említettük, a természeti erők folyamatosan formálják a mű alakját és színét is egyaránt.

fotó: studio echelman

A tervező elmondta, hogy a 3D-s installációt a Csendes-óceán adatmodellje inspirálta, miután megvizsgáltak egy ottani földrengés utáni hullámzást. Az alkotás nevében szereplő 1.26-os szám is innen ered, ugyanis az előbb említett esemény hatására 1,26 mikroszekundummal lerövidült a napok hossza, miután felgyorsult a Föld forgása.

A kiállítást szeptember 7-től október elejéig lehet megtekinteni.

A figyelmetekbe ajánljuk