A világban mindenki a koronavírustól retteg, mi magyarok nem félünk
Fotó: Unsplash

A világban mindenki a koronavírustól retteg, mi magyarok nem félünk

Míg globális szinten a koronavírus mellett a munkanélküliség a legfőbb félelme a lakosságnak, nemzetközi összehasonlításban Magyarországon az egyik legalacsonyabb az említése e kettőnek. A világszerte közel húszezer alany megkérdezésével zajló Ipsos kutatás 27 ország lakosságának véleményét tükrözi.

A járvány lassú lefutásával párhuzamosan egyre erősödnek a pesszimista hangok és az aggodalmak a világban – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A nemzetközi számok tanulsága szerint a vírus okozta krízis, és a korábban soha nem látott új élethelyzet csak ideiglenesen volt képes összehozni az embereket, és pozitív irányba mozdítani a mért országok hangulatindexét. Júliusban globális szinten a lakosság 39% vallja, hogy jó irányban haladnak a dolgok országában (6 százalékpont csökkenés májushoz képest), míg nagyjából másfélszer ennyien gondolják (61%), hogy rossz úton halad az emberiség.

A világot legjobban aggasztó koronavírus júliusra már csak a hetedik legégetőbb veszély Magyarország állampolgárai számára (a 15% a legalacsonyabb említési arány a mért 27 ország közül).


Forrás: Ipsos


Az elmúlt 8 év értékeit tekintve megállapítható, hogy a magyarokat foglalkoztató legfontosabb problémák közül az egészségüggyel, a korrupcióval és a szegénységgel kapcsolatos aggodalmak súlya kezd kiegyenlítődni, míg a COVID-19 terjedésével párhuzamosan megugró munkanélküliségtől való félelem említése 30% alatt stabilizálódni látszik.


A figyelmetekbe ajánljuk