férfi szürke szmokingban a pulpituson állva egy árverező kalapácsot tart a kezében és üt le vele egy tételt a vásárló közönség előtt licit árverés

Több millió forint is lehetett annak az árverésnek a befolyt összege, amelyen a 2014-ben 83 évesen elhunyt Maximilian Schell Oscar-díjas osztrák színész személyes tárgyaira licitálhattak a rajongók. Az előadóművész egy saját tervezésű házára még keresik a megfelelő vevőt.


Online árverésen adták el az Oscar- és Golden Globe-díjas színész-rendező holmijait, köztük határidőnaplókat, teniszütőket és egy régi Goethe-gyűjteményt. Összesen 290 darab, Schell preiteneggi házából származó tárgy talált gazdára. A legértékesebbnek egy 10 ezer euróért, azaz több, mint 3 és félmillió forintért elkelt Thomas Hartmann festmény bizonyult.

Továbbá elárverezték a művész önarcképét, formatervezett nyugágyát, egy régi rádióját, tévékészülékeit, monogramos szalvétagyűrűjét, és a Golden Globe-díjáról szóló oklevelet is.

Nastassja Schell, a néhai színész lánya helyhiány miatt akart megválni az emléktárgyaktól. Mint mondta, édesapja számára a rajongók voltak a legfontosabbak, és nagyon jó dolognak tartja, hogy az árverés által sokan juthattak tőle származó relikviákhoz. A továbbiakban a művész saját tervezésű, hegyoldalba épült házát is elárverezik, kezdő licitje 750 ezer euró, azaz több mint 270 millió forint.

Az osztrák születésű, osztrák és svájci állampolgárságú színész, rendező és producer a német nyelvterület egyik nemzetközileg legismertebb színésze volt, több mint ötven éven át tevékenykedett a filmszakmában. Oscar-díját az Ítélet Nürnbergben című 1962-es film főszereplőjeként nyerte el.

via Kultúra.hu

A figyelmetekbe ajánljuk