cica paplan alatt
Az örök klasszikus, amihez már maguk a macskák sem kellenek.

Az internet is elképzelhetetlen macskás tartalmak nélkül. Kövér macskák, vicces macskák, aranyos macskák, béna macskák – a műfajban rengeteg sikerrecept elérhető, amit tonnaszámra oszt és kedvel az internet. A felhasználók által feltöltött közös képekről nem is beszélve.

Valószínűleg a fotók és videók nélkül milliók napi örömforrása lenne megvonva. Most egy igazi piaci résre bukkant rá a The Verge, ugyanis hála a This Cat Does Not Exist nevű weboldalnak, a végtelenségig el vagyunk látva cicákkal.

Apró szépséghiba ugyan, hogy ezek az állatok soha nem léteztek, csupán az oldal mögött futó algoritmus készítette őket.

This Cat Does Not Exist

Az úgynevezett GAN (generative adversarial network) segítségével készülhetnek el a képek, amely egy fotók generálására való mesterséges intelligencia. Az algoritmus szó szerint tanulmányozta azt a rengeteg és valóságos cicás képet az internetről, hogy végül „saját maga" készítse őket.

Ha szembejönnének velünk valahol, biztosan fel sem tűnne, hogy nem létező cicáról van szó. Ha picit azonban jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a képek kontúrjai kissé homályosak – mindössze ennyi. Így tényleg eljutottunk oda, hogy a macskás tartalmakhoz mára már macskák sem kellenek.


A figyelmetekbe ajánljuk