Rachel Talibart brit fotós az angol tengerpart vonzerejét és áramlását fényképekkel rögzíti.


Rachel Talibart projektjében, amely az Árapályok és viharok címet viseli, az Egyesült Királyság déli partszakaszát fotózta. A fotókból könyvet is adott ki ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A fotós úgy véli, a déli partvonalakra szorítkozni gyümölcsöző volt:

"Úgy gondolom, hogy ami először korlátozásnak tűnhet, valójában kreatívabbá tett ─ arra kényszerített, hogy mélyebbre ássak".

Míg az Árapályok és viharok időnként a víz mitikus tulajdonságait és lényeit mutatják be, a csendesebb pillanatokat is megörökítik. A mélyebb figyelem a művészt megtanította a türelemre, és arra, hogy ugyanolyan örömét lelje lassú naplementékben és eldobott kagylókban, mint a viharokban.

Rachel kitér arra, hogy az óceán változatos története hogyan változtatta meg időszemléletét:

"Az árapály-ciklus, a hullámok hangja, a szél és a víz által faragott formák a parton, a tengeri madarak hívása, a tengeri hab hullámzása a kavics körül, a kagyló alakja, ezeknek ritmusuk vagy mintájuk van, ami engem energizál és megnyugtat. De nem mindig mutatkoznak meg előtted azonnal ─ hajlandónak kell lenned rászánni az idődet."

Talibart az Egyesült Királyságban fényképészeti műhelyeket tart, ezek a tengerparti témák különféle aspektusaira összpontosítanak. Amennyiben érdekel bennünket a művész munkássága, a Kozu Books kiadásában lapozgathatjuk az Árapályok és viharok című könyvet, ám Rachel munkáit követhetjük az Instagramon is.

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk