Mesébe illő fotók az angol partvidék árapályairól és viharairól

Rachel Talibart brit fotós az angol tengerpart vonzerejét és áramlását fényképekkel rögzíti.


Rachel Talibart projektjében, amely az Árapályok és viharok címet viseli, az Egyesült Királyság déli partszakaszát fotózta. A fotókból könyvet is adott ki ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A fotós úgy véli, a déli partvonalakra szorítkozni gyümölcsöző volt:

"Úgy gondolom, hogy ami először korlátozásnak tűnhet, valójában kreatívabbá tett ─ arra kényszerített, hogy mélyebbre ássak".

Míg az Árapályok és viharok időnként a víz mitikus tulajdonságait és lényeit mutatják be, a csendesebb pillanatokat is megörökítik. A mélyebb figyelem a művészt megtanította a türelemre, és arra, hogy ugyanolyan örömét lelje lassú naplementékben és eldobott kagylókban, mint a viharokban.

Rachel kitér arra, hogy az óceán változatos története hogyan változtatta meg időszemléletét:

"Az árapály-ciklus, a hullámok hangja, a szél és a víz által faragott formák a parton, a tengeri madarak hívása, a tengeri hab hullámzása a kavics körül, a kagyló alakja, ezeknek ritmusuk vagy mintájuk van, ami engem energizál és megnyugtat. De nem mindig mutatkoznak meg előtted azonnal ─ hajlandónak kell lenned rászánni az idődet."

Talibart az Egyesült Királyságban fényképészeti műhelyeket tart, ezek a tengerparti témák különféle aspektusaira összpontosítanak. Amennyiben érdekel bennünket a művész munkássága, a Kozu Books kiadásában lapozgathatjuk az Árapályok és viharok című könyvet, ám Rachel munkáit követhetjük az Instagramon is.

A figyelmetekbe ajánljuk