Nem mindennapi szállodában tölthetünk el pár éjszakát, ha nem zavaró a kissé hűvös idő.


Iceotel/Asaf Kliger

A koronavírus-járvány ellenére idén is megnyitott a Svédországban található Icehotel. A 31. alkalommal felépített jéghotelt minden évben helyi svéd művészek készítik el, akik az ország északi részén keresztülhaladó Torne-folyóból szerzik az „alapanyagot". Az egyedülálló épületben 12 lakosztályt is elhelyeztek, amikben egészen április 11-ig lehet megszállni.

Iceotel/Asaf Kliger

Emellett Icehotel 365 néven hat különtermet is megnyitottak, amit a látogatók egész évben kibérelhetnek, legyen szó esküvőről vagy más eseményről.

Iceotel/Asaf Kliger

A pandémia okozta, egész Európában érvényben lévő utazási korlátozások miatt a svédek idén egy különleges újítással is készültek: akik nem tudják a helyszínen megcsodálni az Icehotelt, megtehetik a kiterjesztett valóságban, és az Instagramon mobilról tehetnek egy online sétát három különböző módon is; itt, itt és itt. További gyönyörű képek a hotelről pedig innen érhető el.

Friss

Súlyos következményei lesznek, ha nem változik meg a globális élelmiszer-ellátás

Az élelmiszer-ellátás érdekében egyre nagyobb földterületeket használnak fel mezőgazdasági célokra, ami jelentősen megnöveli a Föld felmelegedését az ezzel járó károsanyag-kibocsátások miatt – figyelmeztettek az Arizonai Állami Egyetem kutatói egy idén megjelent kutatásban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk