Az egész partot beterítették a frissen kikelt teknősök.

Kellemes problémával néznek szembe az állatvédők Braziliában: több tízezer dél-amerikai folyami teknős kelt ki egyszerre a tojásából. A teknősök veszélyeztetett állatfajként vannak nyilvántartva, ezért jó hír, hogy egy ilyen ritka teknős-boomnak voltak tanúi a Wildlike Conservation Society (WCS) munkatársai.

Az óriás dél-amerikai folyami teknős egészen egyedi módszerrel próbálja meg mérsékelni a ragadozók által elejtett fiókáinak veszteséget: ahelyett, hogy elrejtené őket vagy elmenekülne, inkább megszámlálhatatlan mennyiségben rak tojásokat. A WCS szervezet most ennek a következményét osztotta meg, amit az Amazonas mellékfolyójánál, a Purus folyó mentén rögzítettek.

Becslések szerint több mint 92 ezer teknős kelt ki pár napon belül.

Míg a bébiteknősöknek a legnagyobb ellenségeik a ragadozók, a kifejlett példányoknak az ember. Hiába illegális, a helyiek gyakran gyűjtik be őket a húsuk miatt, amitől veszélyeztetett fajnak nyilvánították az állatot. Egyébként felnőtt teknősökre egyedül a jaguárok veszélyesek méretükből adódóan.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk