Az egész partot beterítették a frissen kikelt teknősök.

Kellemes problémával néznek szembe az állatvédők Braziliában: több tízezer dél-amerikai folyami teknős kelt ki egyszerre a tojásából. A teknősök veszélyeztetett állatfajként vannak nyilvántartva, ezért jó hír, hogy egy ilyen ritka teknős-boomnak voltak tanúi a Wildlike Conservation Society (WCS) munkatársai.

Az óriás dél-amerikai folyami teknős egészen egyedi módszerrel próbálja meg mérsékelni a ragadozók által elejtett fiókáinak veszteséget: ahelyett, hogy elrejtené őket vagy elmenekülne, inkább megszámlálhatatlan mennyiségben rak tojásokat. A WCS szervezet most ennek a következményét osztotta meg, amit az Amazonas mellékfolyójánál, a Purus folyó mentén rögzítettek.

Becslések szerint több mint 92 ezer teknős kelt ki pár napon belül.

Míg a bébiteknősöknek a legnagyobb ellenségeik a ragadozók, a kifejlett példányoknak az ember. Hiába illegális, a helyiek gyakran gyűjtik be őket a húsuk miatt, amitől veszélyeztetett fajnak nyilvánították az állatot. Egyébként felnőtt teknősökre egyedül a jaguárok veszélyesek méretükből adódóan.


Friss

Lady Gaga lett a Dom Pérignon legújabb arca

Debütált a Dom Pérignon rosé 2005 limitált kiadású jeroboam palackja, amit nem mást, mint az többszörös Grammy - és Oscar-díjas énekesnő, Lady Gaga tervezett Nicola Formichetti divatigazgatóval.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk