Magyarország a magasból: így még biztosan nem láttad hazánkat
A National Geographic új sorozatában lenyűgöző légi felvételeket láthatunk egész Európáról, többek között Magyarországról is, amit harminc országban is levetít a csatorna.

A National Geographic Európa a magasból c. sorozata kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből.

A National Geographic közleménye szerint látványos légi utazások formájában tárják majd elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portéját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájat is megcsodálhatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

​A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A csatorna közleménye szerint a Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata az ország büszkeségeit válogatta be, ezek pedig felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnai építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket: a századforduló évtizedeiben a Zsolnay építészeti kerámia meghatározó jelentőségűvé vált Budapesten és vidéken is. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország „szellemvárosa", nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben – írják.

National Geographic

A National Geographic csapata nem hagyhatta ki a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton hármast sem.

Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha csorda legelészését. A hazánk egyik legszebb helyei közé tartozik a Bokodi-tó, amit „lebegő falunak" is neveznek: a NatGeo riporterei még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

National Geographic

Bokodi-tó

Mindezeken kívül, gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a Soproni TV toronyról is. Ráadásul egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11. este kilenc órakor látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja: minden vasárnap este kilenckor. Európa a magasból: Magyarország

A figyelmetekbe ajánljuk