Magyar népmesék videójáték

Úton a világhírnév felé: videójáték készül a Magyar népmesékből

Ha minden jól megy, rövid időn belül szélesebb körben is megismerhetik a Magyar népmeséket, hála Rábel Katalin ötletének és a Sugarpunch Games csapatának.

A Behind the Beyond nevű point and click típusú számítógépes kalandjáték a népmesékből jól ismert vizualitást kapja, amely nem csupán látványban, de történetében is hasonlítani fog elődjéhez.

A sztori ettől függetlenül egyedi lesz: a főszereplő, a család legkisebb tagja, Jánoska, elhagyja a szülői házát, hogy felfedezze a királyság rejtélyeit és világot lásson. Útja során rengeteg kalandba, rejtélybe és vicces helyzetbe keveredik, ahol különböző misztikus lényekkel is találkozik majd.

Jánoska ráadásul fejleszthető lesz, és a játékosok döntik el, hogy a főszereplő mely tulajdonságát szeretnék erősíteni (erő, ügyesség, báj) – a történet pedig eszerint halad majd tovább.

A Leet cikkéből kiderül, hogy Rábel Katalin az ötletével sorra zárt ajtókba ütközött, de nem adta fel, így jelenleg Kickstarteren kampányol a csapat.

A Behind the Beyond képi világa abszolút a mai kornak megfelelő, mégis az idén elhunyt Jankovics Marcell által megalkotott mesevilágot idézi. A zenéről pedig a Kerekes Band gondoskodik majd.

Egyetlen rossz, de érthető hír, hogy a játék szinkronja várhatóan angol nyelven lesz, de magyar felirat azért kerül bele.

Pontos megjelenési dátum még nincsen, Steamen kívánságlistára rakhatjuk a játékot, ha félnénk, hogy a tudtunk nélkül jelenik meg az elsős Magyar népmesék-videójáték.


A figyelmetekbe ajánljuk