Széchényi fürdő városliget
Shutterstock

Európa legjobb meleg vizű forrásai közé került két magyar gyógyfürdő

Elismerő listára került fel két magyar fürdő: az egyik leghíresebb turisztikai oldal, a Lonely Planet összegyűjtötte a kontinens legjobb meleg vizű forrásait, amiben a Pireneusok apró, kénes vizű termálforrásától Izland híres Kék lagúnáján át az első törökfürdő is megtalálható.

A listára a Hévízi-tó és a Széchenyi Gyógyfürdő került fel, az oldal pedig nem győzte dicsérni a helyszíneket.

A tavirózsákkal tarkított, parkokkal körülvett Hévízről kiemelték, hogy a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet. Mint írják, a helyszínen található gyógyfürdőkomplexum télen is jól használható, mivel a tó természetes hőmérséklete 38°C körül mozog, de a melegebb hónapokban is tökéletes helyszín a szabadtéri fürdőzéshez.

Shutterstock


A Széchényi fürdő ajánlásában Budapestet is körberajongták:

A gyógyfürdők városaként ismert Budapest 16. és 17. századi törökfürdői közül több még ma is használatban van

– emeli ki az oldal.

A budapesti Városligetben található neobarokk Széchenyi fürdőkomplexum 18 különböző medencével, valamint további 10 szaunával és gőzkamrával a főváros egyik legnépszerűbb látványossága.

– ismertették röviden, miért az egyik legnépszerűbb fürdő Európában..

Shutterstock

A listán számos kiváló gyógyvíz szerepel még, köztük az Izlandod található ásványi anyagokban gazdag Kék lagúna vagy a spanyol határtól mindössze egy kőhajításnyira található francia Bains de Dorres, amelynek 37-40 ° C körül mozgó kénes vize mellett a kilátása is pazar élményt nyújt

A figyelmetekbe ajánljuk