Tenger-, király-, sötét- vagy világoskék – 5 tárgy, ami kékben pompázik

Életünk egyik legmeghatározóbb színe a kék, hiszen a felettünk elterülő égbolt, a végtelennek tűnő tenger, de még a mesék szőke hercegének szemei is ebben a színben ragyognak. Ezúttal a kék különböző árnyalataiban gyűjtöttünk össze ikonikus, stílusos és praktikus tárgyakat.​A napszemüveg

Selfridges

Azok, akik jártasak a színtanácsadásban, azt mondják, hogy a kék az egyetlen szín, ami tulajdonképpen mindenkinek jól áll. Különösen igaz ez akkor, amikor olyan kiegészítőkön jelenik meg, mint a Guccinapszemüvege. Ez az igazán stílusos darab természetesen 100 százalékos UV-védelmet biztosít viselőjének, a konszern ikonikus neve – és egyben márkajelzése – pedig a szemüveg szárán, aranyháttéren jelenik meg.

Ár: ~ 93 ezer HUF

A könyv

Assouline

A türkizkék tengerpartként ismert Török Riviérát lenyűgöző hegyvidéki tájak, gazdag mítoszok és folklórvilág, valamint ezer kilométernyi tengerpart jellemzi az Égei- és Földközi-tenger mentén. Oliver Pilcher fotóművész szemüvegén keresztül most akár részletesebben is megismerhetjük ezt a gyönyörű vidéket, ahol olyan hírességek töltöttek el felejthetetlen nyarakat, mint Tommy Hilfiger vagy Chiara Ferragni.

Ár: 48 700 HUF

Az óra

FinnishDesign

A kék egyik leghalványabb árnyalatában pompázik a HAY által piacra dobott asztali óra, mely tökéletesen megállja helyét lakásunk bármelyik szobájában. Bár elsőre nem tűnik különösebben rendhagyónak, érdemes közelebbről is megvizsgálni, hogy biztosan észrevegyük a csavart: a hagyományos 3, 6, 9 és 12 óra helyett a páros számokat kiemelve mutatja az időt.

Ár: ~ 26 ezer HUF

A pohár

Amara

Nemcsak színe, de a rajta elhelyezett mintázat miatt is megérdemelten viseli a különleges jelzőt Mario Luca Giusti halszempohara: az akrilból készült, a tömör kristály szépségét utánzó, nagyméretű gömbökkel díszített tárgy a halszemlencsékhez hasonlóan torzítja a fényt, amely királykék színe miatt az elvártnál is sokkal lenyűgözőbb.

Ár: ~ 13 ezer HUF

A törölköző

Amara

Van, amiről nem kell sokat beszélni: a Versace frottírtörölközője a fürdőszobai kiegészítők egyik legújabb generációjához tartozik. A márka jellegzetes Medúzafej-motívumával, pasztellkék árnyalatban ez a törölköző egyszerre kölcsönöz finom eleganciát és dekadenciát használójának.

Ár: ~ 20 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk