Stohl Luca Erős Antónia és Endrei Judit a Hamu és Gyémánt címlapfotózásán
Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Kulisszatitkok: így készült az őszi számunk címlapja

Igazi médiatörténeti pillanat volt, amikor a hazai híradózás három generációjának képviselőit ültettük egy kanapéra Endrei Judit, Erős Antónia és Stohl Luca személyében. Hatalmas lelkesedéssel üdvözölték egymást, s szinte azonnal sztorizni kezdtek. Anélkül, hogy elárulnánk minden titkot, egy kis betekintést nyújtunk a Hamu és Gyémánt október 14-én megjelenő lapszámának kulisszái mögé!Híradósok, ahogy még nem láttuk őket 

A televíziózás aranykorát mára egyfajta kellemes nosztalgia lengi körül. Honnan jött és hova tart a televíziózás? Mennyire változott meg a híradósok munkája? Hogyan lehet feldolgozni a számtalan rossz hírt? Többek között ezeket a kérdéseket boncolgattuk főszereplőinkkel az interjú során, amihez a tőlük megszokott komolysággal álltak, ám a fotózáson már egészen új arcukat is megismerhettük. Hatalmas mosolyok, önfeledt nevetés és sztorizgatás ment – minden, amit a híradó műfaja nem enged megmutatni belőlük a munka során.

Stohl Luca a Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt fot\u00f3z\u00e1s\u00e1n

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Egy csésze fekete rendel!

Azért, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen – és az adásokra híradósainkat átadhassuk a nézőknek – a pacsirtákkal ébredtünk. Ezután talán nem is csoda, hogy a főszereplők és az stábtagok kedvenc találkozóhelye is a kávégép mellett volt. A koffeintől és az adrenalintól pörgő csapatunk flottul helytállt és rekordidő alatt bonyolítottuk le a címlapfotózást.

Er\u0151s Ant\u00f3nia a Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt fot\u00f3z\u00e1s\u00e1n

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

A jó fotó receptje

A tökéletes fotóhoz, nem kell sok minden: vegyünk egy (ez esetben három) tehetséges alanyt, egy profi stábot, egy kidolgozott koncepciót, egy ütős helyszínt, és máris megszülethet a csoda. Ez persze a gyakorlatban közel sem olyan egyszerű, mint leírva tűnik, de az alapos tervezés és az összehangolt csapatmunka mindig meghozza az eredményét.

Endrei Judit a Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt fot\u00f3z\u00e1s\u00e1n

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Három generáció, egy interjú

A televíziózás aranykorának ikonikus bemondója, Endrei Judit, az ország egyik legkedveltebb híradósa, Erős Antónia és a nemrégiben híradóssá vált Stohl Luca többek között az egymással való kapcsolatukról, a szakmájukkal járó kihívásokról és a televíziózás múltjáról és jelenéről is mesélt.


\u200bHamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt 2022/ \u0151sz

Hamu és Gyémánt

A teljes fotósorozat és az interjú az október 14-én megjelenő Hamu és Gyémánt őszi lapszámában található, amely elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk